SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hızımıza kim yetişebilir ki?

Hızımıza kim yetişebilir ki?

01 Aralık 2016 Perşembe - 09:01




Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, söz verdikleri projeleri yetiştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Belediyemizin hızına kim y





Geçtiğimiz günlerde iki büyük müjdeyle Bulancak için kurdukları tüm hayalleri tek tek hayata geçirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Recep Yakar, ikinci organize sanayi bölgesi ve yeni adliye sarayının ihale sürecine girmesinin çok önemli gelişmeler olduğuna dikkat çekti. Başkan Yakar, Bulancak’la ilgili gelişmeler, çalışmalar ve haklarında yürütülen karalama çabalarına ilişkin gazetemiz Giresun Temsilcisi Erkan Başkıran’a çok önemli açıklamalarda bulundu.

DOĞALGAZ İŞİ TAMAM

Bulancak Pazarsuyu’nda bulunan ve kamulaştırmaları tamamlanarak arazi tahsisleri devam eden Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı çalışmalarına hız verildiğine dikkat çeken Başkan Yakar, ilçenin ve bölgenin ekonomik hayatına büyük katkıları olacak 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ihalesinin tamamlanarak işyeri tesliminin yapılmasının ardından, en büyük ihtiyaçlarından olan doğalgaz konusunda kamulaştırma kararının Resmi Gazete’de yayımlandığını belirtti. İşte Yakar’ın açıklamaları: “Giresun 2. OSB altyapı yapım işi ihalesi, 20 Ekim 2016 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca gerçekleştirilmiş ve ihale Güvenç Yapı İnşaat firmasında kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde, firma yetkilisi Hasan Güvenç ile OSB yönetim kurulu başkan vekili olarak ben ve OSB yönetim kurulu üyesi Bulancak Ticaret Odası Başkanımız Ali Fatoğlu arasında imzalanan sözleşmeyle altyapı yapım işi ve işyeri teslimini gerçekleştirdik. Organize Sanayi’de altyapı inşaatı yapım işleri resmi olarak başlamış oldu. İhale kapsamında yapılacak olan yol, içme suyu hattı, atık su hattı, yağmursuyu hattı, Telekom altyapı hattı ve dere ıslahları işlerinin 2 yılda bitirilmesi öngörülmektedir.”

TEMİZ SU VE ATIK SU PROJESİ

“AB destekli ilçemizin tüm su şebekeleri, ana ve ara hatlarıyla değiştirildi. Depolar, terfi hatları, kuyuların yenilendiği 21 milyon 784 bin 623 Euro dev bütçeli projede neredeyse sona gelindi. Proje bitince Bulancak ilçesinin tüm şebekesi kuyudan kullanıcıya değişmiş olacak. Bulancak bundan sonraki onlarca yıl su sıkıntısı yaşamayacak. Yine atık su projesi ile yağışlarda su baskınları, taşkın sorunları ortadan kalkacak. Temiz su projesi kapsamında; 96 bin 700 metre HDPE borusu, 28 bin 600 metre düktil boru ve 40 bin 600 metre abone borusu olmak üzere toplamda 165 bin 900 metre boru döşenmiştir. Bunun yanında şebeke; yeni depolar, terfi hatları, kuyular ve son sitem teknoloji ile donatılmıştır.”

TOKi PROJESi BiR YIL iÇiNDE BiTECEK

“Yoğun çabalarımız ile ilçemize sözü verilen TOKİ konutları kazandırıldı. Söz verdiğimiz gibi, Bulancak Emecen mevkiinde başlanan TOKİ konutlarının yapımı bir sene içerisinde bitecek. 342 konut, cami, ticaret merkezi park, spor alanları ve sosyal tesisler ile ilçemiz güzel bir yatırım kazandı.”

HAT KAMULAŞTIRILACAK

“OSB için en önemli altyapı çalışmalarından olan doğalgaz getirilmesi için boru hattı güzergahında ivedi kamulaştırma yapılması için Bakanlar Kurulu kararı da alınarak 17 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. 2. OSB’nin altyapı çalışmalarının tamamlanması ve tahsis alan sanayi tesislerinin faaliyete geçmesiyle bölgeye ekonomik ve istihdam açısından büyük katkı sağlaması bekleniyor.”

HiZMET ÜRETTiK

Son günlerde gündeme gelen gayrimenkul satışları ve belediyenin atılımlarını eleştirenlere de cevap niteliğinde önemli açıklamalarda bulunan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Halka hizmet edebilmek için adımlar atmanız gerekir. Biz, halka hizmet Hakk’a hizmet düsturuyla doğru adımlar atarak sadece hizmet ürettik ve belediyenin itibarını artırdık. Kendi borçlarını ödeyemeyenlerin belediyenin borçlarını dert edindiklerini görüyoruz. Borç ve kredi itibar sahibi olan kurum ve kuruluşlara verilir. Bizim gayrimenkul satışları yaptığımız söyleniyor. Doğrudur ve yaptığımız gayrimenkul satışları bellidir” dedi.

ADLiYE SARAYI’NDA MUTLU SON

“Uzun yıllardır Bulancak gündemini meşgul eden ve en önemli konuların başında gelen yeni Adliye Sarayı yapımı işi de ihale aşamasına gelmiştir. Bulancak Pazarsuyu mevkiinde, eski kütük deposu alanı olarak bilinen, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yanındaki alanda inşa edilecek Bulancak Adliye Sarayı, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından 400 günde bitirilecek.” “Son olarak, 12 Ekim 2016’da ve daha önceki ziyaretlerde yapmış olduğumuz Ankara ziyaretlerimiz ve görüşmelerin ardından yeni Adliye Sarayı projesinde sonuç almayı başardık. 2016/497919 ihale kayıt nolu ihale ilanıyla ilana çıkan Bulancak Adalet Sarayı en kısa sürede tamamlanacak ve uzun yıllardır kanayan bir yara olan Adliye Sarayı sorunu da böylece çözülmüş olacaktır.” “Allah’a hamd olsun ki; ilçemize bir hizmet daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2. Organize Sanayi Bölgesine doğal gaz müjdesinin ardından bu müjdeyi de halkımıza vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında büyük katkısı olan, bize her konuda yol açan ve hizmet noktasında her zaman yanımızda yer alan Sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’ye teşekkür ediyorum. İlçemize ve yargı camiamıza hayırlı olsun.”

BETON SANTRALİ İLE MALİYETLERİ DÜŞÜRDÜK

“Belediyemiz bünyesinde ilçemize istihdam anlamında hatırı sayılır derecede katkı sağlayan Bulancak Beton A.Ş’yi kurduk. Bu şirket 2 yıldır Bulancak’a hizmet etmektedir. Beton santrali ile belediyemiz gelir elde etmekte ve kendi işlerini kendi tesisleriyle yapmaktadır. Beton santrali belediyemiz için muazzam bir iş gücü sağlamaktadır. Beton yollar, baskı beton caddeler ve kaldırımlar kendi malzememiz ve kendi beton santralimizi kullanarak maliyeti en az seviyeye indirdik.”

BOŞ OTURMUYORUZ

“Ayrıca; Sanat Galerisi, Saat Kulesi, Hayvan Barınağı, Otopark İnşaatı, Kültür Sitesi, Konkasör Tesisi, Çöp Aktarma Tesisi, İkisu Yolu Heyelan, Dikmen Yolu Heyelan (3 Adet), Busmar İnşaatı, Belediye Binasında Tadilat (Bulaski – Çatı Onarım), Mehmet Akif Ersoy Okulu Perde Duvar, Acısu Cami Üst Taraf Perde Duvar, Cami Perde Duvar, Bulancak Spor Tesisi Otopark Betonu, İstiklal İ.Ö.O.  Avlu Asfaltlama, Bisiklet Yolu, Ali Durağı Elektrik Direkleri Altyapı ve Aydınlatma, Latife Hanım Caddesi Elektrik Direkleri Altyapı ve Aydınlatma, Kültür Merkezi Trafo İnşaatı 1.600 kw., Atatürk Caddesi Yol Yapımı Andezit Kaldırımlar, Caddesi Elektrik Direkleri, Bulancak Meydanı Elektrik Direkleri, Vergi Dairesi arası aydınlatma, Yeni Mezbahane, Yeni Mezarlık, Yeni Şantiye Tesisi, Çanakçı Belediye Baskı Beton, Uzunalioğlu Perde Duvar, Necmettin Erbakan Parkı Kergir İstinat Duvarı, Şehit Fevzi Güney Caddesi Perde Duvar, Eylül Kız Meslek Lisesi Çevre Düzenlemesi, ihtiyaç sahibi bir vatandaşımıza tek katlı ev yapımı gibi sosyal belediyecilik hizmet ve imalatları tamamlanmış ve toplamda 8 milyon 835 bin lira harcama yapılmıştır. Ve daha nice hizmetler ve projelerimiz Bulancak için devam ediyor. Yani; biz boş oturmuyor hizmet üretiyoruz…”

DIŞARIYA MAL SATAN BELEDİYE OLUYORUZ

“Belediyemizin durma noktasına gelen şantiyesini modernize ederek, kum çakıl tesisini yeniledik. Böylece belediyemizin üretim kapasitesi 5-6 katına çıktı. Beton santrali ile bütünleşen tesisimiz hem dışarıya üretim yapıyor hem de belediyemizin ihtiyaçlarını karşılıyor. Konkasör tesisimiz kurulduğundan bu yana hem maliyetini karşıladı hem de kat kat kazanç sağlayarak belediyemize büyük katkı yaptı. Dışarıdan mal alan değil dışarıya mal satan bir belediye olmaya çalışıyoruz.”

HALKIMIZ TAKDiR EDiYOR

Yakar, çalışmalarını şu şözlerle anlattı: “Belediye Çarşısı satıldı. Burada resmen bir işgal vardı ve kiracıların çoğunluğunun kira ödeme alışkanlığı yoktu. Üstüne yakıt ve temizlik işlerini de bizden bekliyorlar. Dolayısıyla milletin hakkını yedirmemek için sattık ve doğru olanı yaptık. Bir diğer tesisimizde Dikmen tesisidir. Bizden önce de 20 yıl atıl kalan Dikmen tesisi çok uzak mesafede ve binanın korunması sağlanamıyor. Burası hakim olunamayan bir yerde olduğu için kötü amaçlar için kullanılıyordu. Turizm amacıyla sattığımız Dikmen tesisinin yollarını biz yapacağız. Bunlar bizim sırtımızda sadece yük olan tesislerdi. Bizi eleştirenler sadece sattıklarımızdan bahsediyor. Yaptığımız milyonlarca liralık yatırım ve hizmetleri ise görmezden geliyorlar. Halkımız görüyor ve takdir ediyor. Bizim için önemli olansa budur.”

iTiBARLI OLANA KREDi VERiLiR

“Göreve geldikten sonra bizim toplam kredi borçlanmamız 2,5 milyon lira civarında oldu ve bugüne kadar aldığımız tüm kredileri ödedik. Alınan krediler ilçemize yapılan en büyük yatırımlardan kültür merkezimizin yapımında kullanılıyor. Buraya toplamda 4 milyon lira harcama yaptık. Kültür merkezinin bir bölümünü üniversiteye verdik. Ve orada satışa sunacağımız dükkanlarla beraber 40 milyon lira gibi bir dönüş olacak. Krediler borçlarını ödeyen, itibarı olanlara verilir. Ki burası çok önemlidir.”

BORCUMUZ 30 MiLYON DEĞiL

“Yanlış bilinen bir doğru da belediyenin borcunun 30 milyon lira olduğudur. Şu anda toplam borçlanmamız 22 milyon lira civarındadır. Ancak Bulancak Belediyesi geçen 2,5 yıllık süre içerisinde büyük hizmetler ve yatırımlar yapmıştır. Kimse endişe etmesin, borçlarımızın ise karşılığı vardır. Bizim bu ilçe ve bu ilçenin halkı için hedeflerimiz büyük. Sığ tartışmalar, boş laflarla harcayacak zamanımız yok. Düzeyli eleştirilere verilecek düzeyli cevabımız her zaman vardır. Hakaret ve iftiralarla ise yargı yoluyla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Erkan Başkıran

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap