SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hükümete uyarı

Hükümete uyarı

04 Temmuz 2015 Cumartesi - 09:44




Suriye’ye askeri operasyonların felaket olacağını belirten KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, hükümeti uyardı.





Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, barışı, kardeşliği ve bir arada yaşamı, bedeli ne olursa olsun savunacaklarını ifade etti.

DERS ALMAMIŞ

Suriye’ye olası operasyonlar söylentileri sendikaların tepkisine neden oldu. Suriye sınırındaki hareketliliğe dikkat çeken KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, "7 Haziran seçimlerinde kendisine artık yeter diyen halkın bu uyarısını ciddiye almamış görünen AKP rejimi, Türkiye’yi ve bölgeyi felakete sürükleyecek maceraların peşinde koşmaya devam ediyor. Sözcülüğünü Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın yaptığı AKP rejimi Suriye'ye karşı savaş anlamı taşıyacak bir askeri müdahale çıkışlarıyla ülkemizde büyük bir endişeye yol açmaktadır" dedi.

BEDELİ AĞIR OLUR

"IŞİD’i tehdit olarak görmeyen AKP rejimi, Suriye Kürtlerini tehdit olarak görüyor, halkı da buna inandırmaya çalışmaktadır" diyen İkinci, "Ülkemiz bir oldu bittiyle savaşa sokularak AKP rejimi ve bu rejimin sembolü haline gelen saraydaki saltanat sürsün diye Türkiye ve Suriye’de yaşayan halkları birbirine düşürmekten, yoksul halk çocuklarını birbirine kırdırmaktan çekinilmiyor. Suriye'ye yönelik bir askeri harekatın, müdahalenin sonuçlarının çok ağır olacağı, bu operasyonun yine emekçi halkların, gençlerin kanı, canı üzerinden yürütüleceği çok açıktır" diye konuştu.


ABD’NİN SENARYOSU

"Ülkemizi, ABD emperyalizminin bölgemizi etnik-mezhepsel ayrışmalarla kan gölüne çeviren politikalarının ve onun yarattığı IŞİD barbarlığının parçası haline getiren AKP’nin, bu savaş planına izin vermeyeceğiz" diyen İkinci, şöyle devam etti: "Buradan açıkça uyarıyoruz! ‘Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderir sekiz füze attırırım’ diyecek kadar halk düşmanı olduğunuzu biliyoruz. Biliyoruz ve diyoruz ki; her türlü savaş planınızın, her türlü provokasyon girişiminizin, her türlü karanlık senaryonuzun karşısında duracağız."

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap