SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Heyetler değişti Cerrattepe kaybetti!

Heyetler değişti Cerrattepe kaybetti!

18 Temmuz 2017 Salı - 10:02




Yaklaşık 25 yıldır Artvin'in kanayan yarası haline gelen Cerattepe bölgesi için yürütülen adli sürecin kaybedeni Artvin halkı oldu. Hukuksal süreç sür





RANT SAHASI OLDU

Artvin ili merkez ilçe sınırlarında bulunan Cerattepe'nin altın madeni olmasına karşı verilen hukuki mücadele sonlanmadan, bölgede çalışmaların yürütüldüğü ortaya çıktı. Yıllardır madene dönüştürülmemesi adına hukuk mücadelesi verilen bölge iddialara göre, Danıştayın ve değişen mahkeme heyetlerinin kararları nedeniyle rant sahasına dönüştürüldü.

RAPOR GEÇERSİZ

TBB Çevre Komisyonu Üyesi Av. Bedrettin Kalın, “2009 yılında ruhsatları iptal edilen maden işletmeleri 2012’de yeniden bir ÇED olumlu raporu hazırlayarak Danıştay'a başvurdu. Bu süreçte bizim davamıza bakan heyet başka bir bölgeye sürüldü, madencilik yapılmayacağını açıklayan rapor geçersiz sayıldı ve maden işletme konusunda ihaleye gidildi” dedi.

ÇOK CİDDİ ZARARLAR VERİR


Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ise, “Hukuk süreci sona ermemesine rağmen jandarmaların kontrolünde orada çalışma yapılıyor. Bu madenin burada olabilmesi için Artvin'in merkezinin başka bölgeye taşınması gerekir. Çünkü bu madenle sularımız ormanlarımız hatta ekosistem tamamen yok olacak” diye konuştu.

Haber: Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap