SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hedefimiz 10 bin kişiyi istihdam etmek

Hedefimiz 10 bin kişiyi istihdam etmek

12 Aralık 2016 Pazartesi - 13:25




Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ikinci etap çalışmaları bittikten sonra 10 bin kişiyi i





Başkan Tayfun Karataş yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimde gözlemlediğim durum bölgemizin tek geçim kaynağı tarımdı ve başka alternatif bir iş konusu söz konusu değildi. Yüzde 95’i burada yaşayan halkımızın fındık ürünü yetiştiriciliği ile geçiniyordu. Bizim üretme zamanımız gelmişti ve farklı arayışlar içine girdik. Üretime dayalı bir sanayi sektörünün oluşturmak için çalışmalara başladık ve organize sanayi bölgesinin kurduk. İstanbul ilinde oluşturduğumuz komisyon üyeleri ile birlikte büyük tekstil firmalarını ziyaret ederek ilçemizde organize sanayi bölgelerinde yatırım yapmaları talebinde bulunduk. O zamanlar 1 tane firma yatırım yaptı ve sonrasında yatırımcıların dikkatini çekerek Fatsa ilçemiz burada yatırım yaptılar. Yatırımlar sonucu bölgede söz sahibi olan bir organize sanayi bölgesi burada hizmet vermeye başladı. Hedefimiz Ordu ilinde Fatsa OSB olarak büyümeyi hedeflemek ve istihdam sayımızı gün geçtikçe artırmaktır. İkinci etap OSB bölgesi için çalışmalar devam ediyor. İkinci etapla birlikte Fatsa’da İstihdam sayımız Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin kişi olacaktır. 10 bin kişinin bize sağladığı yarar 40 bin kişiye direk fayda edecektir. Bu durum da burada kurulan yatırımcı firmalarda çalışanlara büyük katkılar sağlayacaktır. Sanayinin ekonomideki farkını burada gösterecek ve 110 bin nüfusluk Fatsa ilçemizde sanayi alanında yüzde 40 olan hedefimize istihdam olarak ulaşacağız. Daha fazla gelişen bir ordu ve Fatsa için çalışmalarımıza her zaman devam edeceğiz. Oda olarak çalışma alanımız Fatsa, Kumru, Korgan, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş ve Aybastı ilçesidir. Hizmet alanımız toplam 7 ilçeden oluşuyor. Amacımız bölgedeki ticareti ve ekonomiyi hareketlendirecek veya gelişmeye katkı sağlayacak düşüncelere ortak olmak” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap