SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hastane çalışanları işaret dili öğrendi

Hastane çalışanları işaret dili öğrendi

03 Mayıs 2016 Salı - 10:16




Ünye Devlet Hastanesi ve Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, işitme engelli hastalarla iletişim kurmaları için hastane ç





Ünye Devlet Hastanesi’nde 13 sağlık çalışanı, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 120 saat olarak 2.5 ayda düzenlenen işaret dili kursunu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Hastane konferans salonunda düzenlenen belge töreninde konuşma yapan Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, Ünye’de işaret dili kursunun 4.sünü Ünye Devlet Hastanesi’nde düzenlediklerini, hastane çalışanlarına yönelik ilk kez işaret dili kursu düzenlendiğini söyledi.

İşaret diliyle ilgili kurumsal olarak ilk defa Ünye Devlet Hastanesi’nden talep geldiğini belirten Mustafa Erdoğan, “Biz de bu talebi karşılamak amacıyla kursumuzu açtık. Tüm azaları sağlam olan insanlar olmayanları çok fazla bilemezler ama onları anlayabilmek için, onların dili ile konuşabilmek önemli. Onların dili ile konuşabilmek için de onları anlayabilecek o dili öğrenmek gerekiyor. Bu arkadaşlarımız inşallah bundan sonra işitme engelli arkadaşlarımızı anlamada zorluk çekmeyecekler” dedi. Belge törenin ardından kursa katılan hastane çalışanları işaret diliyle şarkı söyleyerek programı tamamladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap