SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hani 90’lara dönmeyecektik

Hani 90’lara dönmeyecektik

13 Haziran 2016 Pazartesi - 09:04




CHP Genel Başkan Yardımcısı Akatlı, "Türkiye bakın nereye geldi. Beyaz Toroslardan gazetecilerin kaybolduğu günlere yeniden evrildik. Hani 90’lar olma





Trabzon Birleşik Haziran Hareketi’nin düzenlediği ‘Laiklik, Anayasa Tartışmaları ve Mücadele Yolları’ paneli Trabzon Park Restoran’da yapıldı. Panale konuşmacı olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ve Haziran Türkiye Yürütme Üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir katıldı.

GELECEĞİMİZ BUNLAR YOKSA YOK

"Hiçbir diktatör tarihte kalıcı olmadı. Bu kötülükte kalıcı değil" diyen Akatlı, şöyle devam etti: “Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi diretmesiyle karşımıza dikilerek sanki bütün özgürlükleri bize sunacakmış gibi bizleri kandırarak aklımıza hararet ediyorlar. Ne demokrasi, ne laiklik tek başına düşünebileceğimiz kavramlar değil. Laiklik yoksa barış yok, demokrasi yoksa barış zaten olamaz. Geleceğimiz bunlar yoksa yok.

90’LARA EVRİLDİK

Türkiye bakın nereye geldi. Beyaz Toroslardan gazetecilerin kaybolduğu günlere yeniden evrildik. 16 gündür Hurşit Gürler kayıp. Soruluyor makamlara, cevap yok. Hani 90’lara dönmeyecektik. Hani 90’lar olmasın diye anayasa değişikliği yapılacaktı. Köy Enstitülerinin aydınlanmasından nerelere geldik Ensar Vakıflarına. Eğitim de buraya geldi."


13 YIL SONRA GELDİĞİMİZ NOKTA

Türkiye'nin bir insan hakları ihlali cumhuriyetine dönüştüğünü iddia eden Akatlı, "Hukuk nereye geldi? Dünyanın en fazla tutuklu gazetecisini barındıran, dünyanın en fazla tutuklu avukatını barındıran, en fazla tutuklu öğrencisini barındıran, en fazla Avrupa ve insan hakları mahkemesine başvuran, en fazla başvurusu kabul edilen, yani suçlu bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde. Türkiye bir insan hakları ihlali cumhuriyetine dönüştü. Muhalif olan herkes terörist olarak ilan ediliyor bu ülkede" ifadelerini kullandı.

ÖLÜMLER ŞEHİTLER SAYILARLA HALİNE DÖNDÜ

Akatlı, "Şiddet sarmalının içerisinde artık her gün gelen şehitlerimiz. Her gün öldürülen yurttaşlarımız bir rakama dönüştü. Her gün sayısız insanımız can veriyor ve sadece sayılarla ifade edilerek ertesi güne geçiyoruz, ertesi gün onları hatırlamayalım diye yeni ölümler önümüze getiriliyor. İşte bunun da ne kadar farkında olursak mücadeleyi de o kadar büyütebileceğiz. Buna karşı sevgiyi büyütebileceğiz, iyiliği büyütebileceğiz. Bu kurguyu yapabileceğiz, ona teslim olmayacağız" dedi

Fatih İSAK


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap