SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hamsinin kilosu 10 liraya düştü

Hamsinin kilosu 10 liraya düştü

13 Ekim 2021 Çarşamba - 16:42




Karadeniz'de balık avı sezonunun başlamasının ardından denizlerde bolluk yaşanan hamsinin kilogramı 10 liraya düştü. Balıkçılar palamuttan umudu kestiklerini söyledi.





Karadeniz'de balık avı sezonu bereketli geçerken Sinoplu balıkçılar denizlerde erken gelen hamsi bereketinin yaşandığını söyledi. Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, "Bu sene istenilen düzeyde palamut olmadı. Şu anda denizde hamsi bolluğu yaşanıyor. Dolayısıyla balıkçılarımız da hamsi avı yapıyor" dedi.

Balıkçıların palamuttan umudunu kestiğini ifade eden Tuncer, "Deniz suyu sıcaklığı biraz düştü, hamsi avı arttı. Sezon başında 40 liradan satılan hamsi, en son 20 liraya kadar düşmüştü. Şu anda 10 lira olan hamsiye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor" diye konuştu.

Kentte 25 yıldır balıkçılık yapan Güven Karabulut ise "Hamsinin fiyatı şu anda uygun. İnşallah bolluk böyle devam eder ve vatandaşlarımız da balığa doyar" ifadesinde bulundu.

Öte yandan, tezgahlarda barbunya ve zargananın kilogramı 40, çinekop 50, lüfer 110, mezgit 25, istavrit 15, palamudun ise tanesi 40 liradan satışa sunuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap