SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Halka güven suçluya korku

Halka güven suçluya korku

01 Nisan 2015 Çarşamba - 10:28




Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk kapılarını Karadeniz’e açtı.





Giresun Emniyet Müdürlüğü olayları aydınlatmadaki %97,5 başarı oranıyla suçluların korkulu rüyası oldu. Gazetemiz muhabiri Mesut Erdoğan’ın sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, “En çok keyif aldığım şey gece evimin balkonuna çıktığımda insanları korkusuz şekilde gezerken görmek” dedi.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, kapılarını Karadeniz Gazetesi’ne açtı. Gazetemiz muhabiri Mesut Erdoğan’ın sorularını yanıtlayan Öztürk, “Giresun’da birinci önceliğimiz halkın huzur ve güvenliğini sağlamaktır” dedi.

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları başarılı operasyonlarla halka güven, suçlulara korku salıyor. Giresun Emniyeti’nin olayları aydınlatmadaki oranı %97.5 olarak dikkat çekiyor. En fazla alkole dayalı trafik güvenliği ihlali, trafik kazası sonucu taksirli yaralama, tehdit ve aile içi şiddet olaylarının yaşandığı Giresun’da örgüt bağlantılı olaylara ise rastlanmıyor. Son dönemde özellikle kaçakçılık konusunda yapılan nokta operasyonlarla adını duyuran Giresun Emniyeti, 2014 yılından bugüne çok sayıda kaçak sigara, alkol, silah ve uyuşturucu madde ele geçirdi.

2014 yılında Giresun’da yapılan operasyonlarda; 59 bin 271 paket kaçak sigara, 5 bin 77 şişe kaçak içki, 469 uyuşturucu hap, 81 adet ruhsatsız tabanca, 13 adet ruhsatsız tüfek, 37 adet kurusıkı tabanca, 253,3 gram bonzai, bin 587 kök uyuşturucu ticaretinde kullanılmak üzere ekilmiş hint keneviri, 3 bin 464 gram kubar esrar, bin 173 adet sentetik uyuşturucu hap, 2,4 gram esrar, 35 adet sahte 200 Euro (4 tutuklama), 19 adet sahte 200 TL, 7 adet sahte 100 TL, 4 adet sahte 50 TL ve 15 adet sahte 20 TL ele geçirildi.

Ayrıca 2014 yılı içerisinde 54 bin 784 kişinin GBT sorgusu yapılırken, 990 aranan şahıs yakalandı, 403 kişi tutuklandı, 587 kişi serbest kaldı, 445 bakaya tespit edildi.


2015 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında Giresun’da yapılan operasyonlarda; 103 bin 788 paket kaçak sigara, 360 şişe kaçak içki, 178,5 litre açık içki, 12 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, 7 adet kurusıkı tabanca, 20,1 gram bonzai, 4 kök hint keneviri, 210,3 gram kubar esrar, 6,7 gram toz esrar, 10 adet uyuşturucu hap, 3,9 gram eroin, 1 gram metamfetamin, 6 tane sahte 200 TL, 3 tane sahte 100 TL ve 6 tane sahte 50 TL ele geçirildi. Ayrıca 2015 yılı içerisinde 18 bin 370 GBT sorgusu yapıldı, aranan 190 kişi yakalandı, bunlardan 42’si tutuklandı, 148’i serbest kaldı. 88 tane de bakaya tespit edildi. Beyaz zehir olarak bilinen uyuşturucunun okul çağındaki gençleri pençesine alması konusunda Giresun’da tek bir olaya rastlanmazken, bu konuda Emniyet’in yaptığı yerinde uygulamaların çok büyük rolü bulunuyor. Giresun’da her okulun emniyet irtibat görevlisi bulunurken, 54 okulun da sorumlu şube müdürü var. Okullardan haftalık raporlar alınıyor ve bu raporlar en ince detayına kadar araştırılıyor. Okullarda alınan bu üst düzey güvenlik önlemleri sayesinde okullarda yasak madde kullanılması konusunda Giresun’da her hangi bir olay yok. 

Yeşil-Beyaz atkıyı ısınmak için takmıyoruz 

Günlük hayatta ve sosyal yaşantısında halkla iç içe olan ve her fırsatta vatandaşlarla kucaklaşan Müdür Öztürk, PTT 1. Lig ekibi Giresunspor’un ve TB2L ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor’un  maçlarını da yakından takip ediyor. “Spor kulüpleri illerin en büyük markalarıdır” diyen Müdür Öztürk,“Buna en güzel örnek bir ilçe takımı olan Akhisar’dır. Futbolda, basketbolda ve tüm branşlardaki kulüplerimizi desteklemeliyiz. Giresun’un en büyükmarkası da Giresunspor ve Yeşilgiresun Belediyespor’dur. Giresunspor ve Yeşilgiresun kazanınca şehir kazanıyor, herkes mutlu oluyor. Takım kazanınca stadyumda ve salonda en ufak olumsuzluk dahi olmuyor. Emniyet Müdürlüğümüze bir imzalı forma ve imzalı top yeri yapacağız. Biz Giresunspor ve Yeşilgiresun maçlarına giderken boynumuza taktığımız atkıyı ısınmak için değil gönülden sevdiğimiz için takıyoruz”ifadelerini kullandı. 

giresun
Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, gazetemiz muhabiri Mesut Erdoğan’a konuştu... 

5 ayda 8 bin 500 kişiye yasak madde semineri 

Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Emniyet Müdürlüğü’nden bağımlılık yapan maddelerle ilgili talepte bulunan herkese eğitim verdiklerini ve bu eğitimlere aralıksız devam ettiklerini söyledi.


Giresun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “Yeşil Giresun’da Güvenli Gelecek” isimli proje hazırlandı ve 2014 yılı Ekim ayı içerisinde hayata geçirildi.

Proje kapsamında; 5 Kasım 2014 tarihi itibariyle Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nün belirtmiş olduğu program doğrultusunda Merkez ve 10 İlçede bulunan, Üniversite’ye ait Meslek Yükseokulları ve Fakültelerde 19 Konferans düzenlendi.

Bu konferanslarda; bin 950 üniversite öğrencisine, 50 öğretim görevlisine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirtmiş olduğu program doğrultusunda Merkez’de bulunan liselerde 40 konferans düzenlendi, bu konferanslarda; 3 bin 590 lise öğrencisi, 105 öğretmen, 255 öğrenci velisine, Merkez’de bulunan Giresun Belediyesi personeli ve müftülüklere bağlı Kur’an Kursları öğrencilerine 14 konferans düzenlendi, bu konferanslarda; 55 din görevlisi, 150 Kur’an kursu öğrencisi, 75 belediye personeli ile 35 belediye şoförü, 90 güvenlik görevlisi, 300 aileye seminer verildi.

Genel toplamda; 73 seminerde 6 bin 655 kişi “Madde Bağımlılığı İle Mücadele ve Bağımlılık Yapan Maddelerin Zararları” konularında bilgilendirildi. Ayrıca Türkiye Uyuşturucu İzleme Faaliyetleri kapsamında emniyet personelleri de dahil, genel toplamda 8 bin 500 kişiye eğitim verildi. 

Vefası olmayanın sefası olmaz 


Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, suç ve suçlularla çok ciddi mücadeleler verdiklerini söyledi. Müdür Öztürk, “En çok keyif aldığım şey gece evimin balkonuna çıktığımda insanları korkusuz şekilde gezerken görmek. Ayrıca her hafta emekli bir polisimizin evine gidiyoruz... Hatırlanmak, Ahde vefa çok önemli. Vefası olmayanın sefası olmaz. Biz hepimiz bir aileyiz” dedi.

Giresun’un bir huzur şehri olması için gece-gündüz demeden, mesai saati gözetmeksizin tüm Teşkilat olarak yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade eden Öztürk, “Çok ciddi mücadele var, emek var. Özellikle kaçakçılıkta ciddi rakamlarda yakalamalar var. Bu da Giresun’un Gürcistan’a yakın olmasından kaynaklanıyor. Bu tüm bölgenin sorunu aslında. Giresun bir huzur şehri. Biz de bu huzurun bozulmaması için çalışıyoruz. Bölgedeki diğer illerin de huzurlu olması tüm bölgeyi kapsıyor. Bu tek başına yapılabilecek iş değil sonuçta ve bizim bu huzurun sağlanmasında gösterdiğimiz emek kadar, vatandaşlarımızın da büyük desteği ve emeği var” diye konuştu.

“Sorumluluğumuz çok ağır” diyen Öztürk, “Vatandaşlarımızın canları ve malları bizlere emanet. Halkımızın canını, malını korumakla, huzur ve güvenini sağlamakla sorumluyuz. Aynı zamanda ailemize, çocuklarımıza ve çevremize karşı da sorumluyuz. Kişisel anlayışım İl’de gerçekleşen her olayı yakından takip ederim, koordine ederim. Huzur sağlanacaksa bu bizim görevimiz. Devletimizin de bize destekleri büyük” dedi.

‘İMDAT’ ÇAĞRISINA ULAŞMA SÜRESİ MAKSİMUM 5 DAKİKA

Giresun’un huzuru için önce sokak hakimiyetini sağladıklarını belirten Müdür Öztürk, “Sokaklarda ekiplerimizi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve ayrıca Bağcılar Belediyesi’nin iki araç takviyesi ile araç sayımızı arttırdık. Tüm araçlarımızda GPRS sistemi var ve hangi aracın nerede olduğunu anında görüyoruz.


İl merkezinde ‘imdat’ çağrısına 3 en geç 5 dakikada ulaşılması için 155’e talimat verdik. Her sabah günlük asayiş olaylarını kontrol ediyoruz. ‘İmdat’ çağrısına 5 dakikadan sonra giden personellerimize bunun nedenini soruyoruz. Geçerli bir mazereti varsa kabul ediyoruz ancak geçerli bir mazereti yoksa idari işlem yapıyoruz.

Güven timlerimiz var. Vatandaşlarımızı sürekli bilgilendiriyoruz. Usülüne uygun yapılan hiçbir şeye karşı değiliz. Ancak yapılan şey vatandaşlarımızı rahatsız ediyorsa buna asla müsaade etmiyoruz. Halkımızın huzur ve refahı için kısa bir süre içerisinde bisikletli timlerimiz de görev yapmaya başlayacak. İlk etapta 6 kişilik bir bisiklet timi oluşturduk. Havalar ısınınca bu bisiklet timleri şehrin her bölgesinde hizmet vermeye başlayacaklar” diye konuştu.

En hassas olduğu konulardan bir tanesinin de hırsızlık olduğunun altını çizen Müdür Öztürk, “Hırsızlığa karşı çok hassasım. Hırsızlıkta çalınan malın miktarının çokluğu ya da azlığı önemli değil. Önemli olan hırsızın eve ya da işyerine girmesi, yani vatandaşın mahremiyetine girmesidir. Beni asıl ilgilendiren bu. Hırsızlık konusunda aydınlatamadığımız olay sayısı çok az. O da yüksek kesimlerde olmasından ve bize geç bildirilmesinden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalarda Giresun Valisi Hasan Karahan’ın büyük desteklerini gördüklerini ifade eden Öztürk, “Sayın Valimizin bizlere çok ciddi katkıları var. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap