SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Halep yanıyor, yetişin dostlar!

Halep yanıyor, yetişin dostlar!

16 Aralık 2016 Cuma - 09:00








Halep yanıyor, Telafer korku içinde, Cerablus'ta yaralar sarılıyor! Yıllarca ihmal edilerek, mezhep tercihine kurban edilmiş bir avuç Türkmen, bugün TSK’nın önünde; Özgür Suriye Ordusu'nun içinde Türkmen komutan “Ebu Firaz” komutasında kahramanca vuruşmaktadır! Türk’ün Türk’ten başkasına güvenemeyeceği gerçeğine göre hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri, soydaşlarının bir avuç kahraman yüreklileri ile her türlü ihanetin kol gezdiği Suriye topraklarında destanlar yazıyorlar! Keşke devletimiz bu kahramanları zamanında organize ederek bu günlere hazırlamış olsaydı! Keşke, Saddam zalimi ve Hafız Esad zaliminin zulmüne karşı onlara sahip çıksaydı!

Bugün Kadim Türk şehri Halep, içindekiler ile zalimlerin bombaları altında inim inim inliyor! Türkiye’den başka bu sese kulak veren var mı? Türkiye'den çeşitli kurum ve kuruluşlardan giden yardımlar, oradaki organize eksikliği yüzünden amacına uygun dağıtılamıyor, İnsanlar korku ve panik içinde, ne yapacağını bilemez durumda! Kimi bir lokma ekmek bulamadığı için, kimi hiç ummadığı kadar tahrip eden bombalar yüzünden yok olup gidiyor! Birleşmiş Milletler gibi fason teşkilatlar ve uluslararası kuruluşların eli uzanmak istemiyor!

Sadece Türkiye duyuyor bu kardeşlerini, sadece Türkler! Cerablus'ta harikalar yazan 28 yaşındaki Türkmen komutan Halit Şeriki (Khaled Sherıkı) ve arkadaşı Ömer Abdullah şimdi oradaki bir avuç Türkmen nüfusun eğitimi için çalışıyorlar. Türkiye’den, başta “İhya-Der” olmak üzere, Kızılay ve Gaziantep Valiliğinin organizatörlüğünde bölgeye hatırı sayılır yardımlar gönderiliyor. Bu yardımların bir kısmı elbette Halep’teki kardeşlerimizin imdadına da gönderiliyor.

Maddi durumu müsait olan kardeşlerimizin bu yiğit insanlara yardım etmesinin çok ama çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Az çok demeden oradaki kardeşlerimiz için yardım yapacak olanlar; bu yardımlarını Ziraat Bankası'nın Hatay Yayladağı Şubesi'ndeki Halit Şeriki'nin hesabına gönderebilirler. (IBAN TR 780001000366769807645001) Bu mücadele, Türk’ün mücadelesidir! Bu mücadele, TSK’nın mücadelesidir Bu mücadele, insanlık mücadelesidir! Şair diyor ya; “Varım dersin amma, iş işten geçer” İş işten geçmeden yardıma koşalım! Bu mücadele, ülkemizin olduğu kadar, bölgemizin de mücadelesidir Halep yanıyor, yetişin dostlar!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap