SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hakaret değil eleştiri

Hakaret değil eleştiri

17 Eylül 2015 Perşembe - 09:21




Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Engin Nur hakkında açılan dava görülmeye başlayacak. Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkan





Trabzon eski Halk Eğitim Merkezi ve Yalıncak Ortaokulu Müdürü Engin Nur hakkında Trabzon Valiliği, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Engin Nur’un yargılanmasına başlanacağını söyleyen KESK Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, mahkemeye seslenerek, “Adalet duygusu daha fazla incinmesin” dedi. Nur’un idari soruşturma sürecinde Yalıncak Ortaokulu Müdürlüğü görevinden alınıp Arsin METEM’de tarih öğretmenliğine sürüldüğünü söyleyen İkinci, “Engin Nur sosyal paylaşım sitesi ortamında seçimle iş başına gelmiş olan siyasi iktidarın bazı uygulamalarına dair kanaatine, çeşitli gazete haber kupürlerini paylaşarak; demokratik eleştiri, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkını kullanarak eleştirmiştir. Paylaşımlarında herhangi bir hakaret ve kişilik haklarına saldırırı söz konusu değildir. Paylaşımlar muhalif yayın yapan gazetelerin haber kupürleri olup, hiç birini hazırlamamış, hiçbirinin altına yorum ya da hakaret içerikli yazı yazmamıştır” dedi. “Bu davayı Engin Nur’un şahsında artık iyice boğulmak istenen demokrasiye, hukuka açılmış düşünce ve ifade özgürlüğüne tahammülsüzlüğün göstergesi bir dava olarak değerlendiriyoruz” diyen İkinci, “Diliyoruz ki adalet sistemimiz bu sınavdan galip çıksın” ifadesini kullandı.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap