SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Haburayi terk edun!

Haburayi terk edun!

30 Kasım 2018 Cuma - 10:36




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aldığı kararla çevrecileri sevindirdi. Türkiye’nin gözünün üstünde olduğu Macahel mevkiinde santral çalışmaları durdu. B





Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tarım alanlarına, biyoçeşitliliğe ve ekosisteme zarar vereceği gerekçesiyle, Artvin’in Borçka ilçesi Camili köyünde yapımı planlanan Camili Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinin, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini sonlandırması kararı, çevrecileri sevindirdi. Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı olduğu belirtilen bölge, UNESCO tarafından ‘Dünya Biyosfer Rezerv Alanı’ ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştı.

BAKANLIK BİZİMLE BİRLİKTE...

Macahel Vakfı Kurucusu Halit Zengin, “Bakanlığın verdiği ÇED süreci sonlandırma kararı çok nadir görülen bir durumdur. Güzel bir karar verdi. O bölgede yapılabilecek diğer HES’ler için de bu karar emsal olabilecek” dedi. Avukat Yakup Okumuşoğlu ise, “Bakanlık bizimle aynı fikirde” ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap