SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gümüşhane'de işçiler diken üstünde

Gümüşhane'de işçiler diken üstünde

09 Mayıs 2015 Cumartesi - 10:44








Gümüşhane'nin merkeze bağlı Karamustafa köyünde faaliyet gösteren Yıldız Bakır Madencilik'e ait işletmenin kapatılacağı iddia edildi. Yaklaşık 5 yıldır faaliyetlerine devam eden madende çalışan 450 kişi, mevcut atık barajının 1 aylık kapasitesinin kalması nedeniyle işsiz kalabilecekleri endişesi taşımaya başladı. Bir dönem düzensiz maaş ve kötü iş koşullarıyla boğuşan işçiler, tam işler yoluna girdiği dönemde bu kez de işsiz kalma korkusuyla baş başa kaldı. Mevcut atık havuzunun dolmak üzere olduğu madende, yeni atık havuzu için gerekli dosyanın Başbakanlık'a ulaştığı ve burada beklediği ifade edildi. İşçiler, faaliyetlerini durduran Koza Altın Madeni'nde işsiz kalan yaklaşık 600 kişinin ardından Yıldız Bakır Madencilik işletmesinin de kapatılmasıyla birlikte 450 kişinin daha işsiz kalabileceğini belirterek, sürecin hızlandırılması ve evlerine götürecekleri ekmekten olmamak için yetkililerden yardım talebinde bulundular.

ÖĞRENCİLER BULUŞACAK

Trabzon uluslararası dev bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması içinde Bosna-Hersek, Kıbrıs ve Trabzon'un da yer aldığı 33 farklı şehirde bugün gerçekleştirilecek. Öğrenci Buluşmaları'na 103 ülkeden çok sayıda öğrenci katılıyor. Buluşmada 103 ülkeden renkler, diller ve kültürler tanıtılacak. Farklı coğrafyalar aynı meydanda buluşacak. 33 şehirde düzenlenecek 80 farklı etkinlikle ülkelerin zenginlikleri katılımcılarla buluşturulacak. 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması 1 milyon kişiye ulaşarak Türkiye'de misafir öğrenci farkındalığını artıracak. Etkinliğin Trabzon'da düzenlenecek kısmına çok sayıda öğrencinin gelmesi bekleniyor. 'Dünyanın Rengi Türkiye'nin Misafiri' sloganıyla düzenlenecek etkinlikler aynı zamanda değişik kültürlerin buluşacağı bir platform ortamı da oluşturacak. Böylece öğrenciler farklı kültürleri yakından tanıma ve diyalog kurma imkanına sahip olacak. İnşallah Trabzon bu etkinliklerle ismini daha güzel bir şekilde dünyaya tanıtma fırsatını yakalayacak. Zira son yıllarda pek çok uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan Trabzon bu konuda epey bir deneyim sahibi oldu. Misafirperver Trabzonlular bu tür etkinliklerde üzerlerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getiriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap