SON DAKİKA


Foto Galeri > Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

22 Aralık 2019 Pazar - 15:34

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağı'nın 2 bin 100 metre rakımında yer alan ve bölgenin en önemli kayak merkezi olan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinde kar olmamasına rağmen tarihi kalabalık yaşandı.

1 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

Denizden 2 bin 100 metre yükseklikte yer alan ve Türkiye’nin ilk kayak tesislerinden birisi olan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinde stres atmak ve eşsiz manzarayı izlemek için hafta sonu binlerce kişi bölgeye akın etti.

2 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

‘Colorfest’ festivali kapsamında eğlence programı için yüzlerle araçla Giresun, Ordu, Rize, Artvin, Trabzon’dan gelen 2 bin civarında üniversite öğrencisi eğlencenin doruğuna ulaştı. Festival harici gelenlerle alanda park edecek yer kalmadı, yaklaşık 4 bin kişi unutulmaz bir gün geçirdi.

3 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

Özel DJ tarafından çalınan müzikler eşliğinde horonlar oynayıp halaylar çeken gençler, boyalı oyunlarla rengarenk görüntülere büründü.

4 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

Programın yapıldığı yere “Kadına şiddete hayır” pankartı açılırken, yine program kapsamında Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu özel bireyler sanat grubu tarafından down sendromlu 10 öğrenci ailesiyle birlikte misafir edildi.

5 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

Özel bireyler gençlerin arasında çalan müzik eşliğinde eğlenirken, aile bireyleri de eşsiz manzaranın tadını çıkardı.

6 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

Yeterli kar yağışı olmamasına rağmen araç park edilecek yer bulunmayan tesiste bu tür programların devam edeceğini belirten Aktivite Turizmin sahibi 27 yaşındaki Ceyhun Emre Kaya, genel itibariyle gençlere hitap eden bu tür festivaller düzenlediklerini, bu kez Zigana Dağını tercih ettiklerini söyledi.

7 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

“Alkolsüz eğlencenin yapılabileceğini, Zigana’da kar olmasa da eğlenilebileceğini görüyoruz”

Kayak tesisi işletmecilerinden Abdullah Eroğlu ise bu sezonun en kalabalık ve en yoğun haftasını yaşadıklarını belirterek, “Gençler eğleniyor. Özel misafirlerimiz de var. Onlar da gençlerle eğlenceye katıldı. Alkolsüz eğlencenin yapılabileceğini, Zigana’da kar olmasa da eğlenilebileceğini görüyoruz” diye konuştu.

8 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık

10 / 10 Zigana Kayak Merkezi'nde tarihi kalabalık





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap