SON DAKİKA



Haber > Gümüşhane > Zigana Dağı'ndan eşsiz gün batımı manzaraları

Zigana Dağı'ndan eşsiz gün batımı manzaraları

07 Ocak 2024 Pazar - 11:01




Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan tarihi İpek Yolu üzerindeki 2 bin 50 metre rakımlı Zigana Dağı geçidindeki eşsiz gün batımı manzaraları ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.





Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek zirvelerinden birisi olan, antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki önemini koruyan ve insanların limana ulaşmak için aşmak zorunda kaldığı zorlu geçit olarak kayıtlara geçen Zigana Dağı, yılın her mevsiminde farklı güzellikler sunuyor.

Yağan karla birlikte beyaz gelinliğini giyen ve karın en çok yakıştığı yerlerden birisi olan Zigana Dağı, akşam saatlerinde kış güneşinin ufuk çizgisine inerken gökyüzünü boyadığı muhteşem renklerle bezeniyor.

Pembe, turuncu, sarı ve mor tonlarıyla karşısındaki yüksek dağların ardına gizlenmek üzere hızla inen güneş adeta bir sanat eseri gibi göğe yansıyan o anları oluştururken, Zigana ile özdeşleşen sis, dağın yamaçlarındaki orman ve vadiler bu renk cümbüşüne ayrı bir güzellik katıyor.

Zigana Dağında gün batımında çekilen fotoğraflar doğanın ihtişamını ölümsüzleştirirken, bölgede bulunan dev salıncaklar da alanın manzarasını panoramik olarak izleme imkanı sunuyor.

Özellikle gün batımını çekmek için akşam saatlerini bekleyen fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlar fotoğraf makinelerinin ve cep telefonlarının deklanşörlerine defalarca basarak o anları ölümsüzleştiriyor.


Zigana Dağı'ndan eşsiz gün batımı manzaraları

Zigana Dağı'ndan eşsiz gün batımı manzaraları

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap