SON DAKİKA


Foto Galeri > Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

08 Haziran 2019 Cumartesi - 11:57

Zifin çiçeklerinin açması nedeniyle sarı renge bürünen Zigana dağı görenleri mest ediyor.

1 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Çağlar boyunca insanların limana ulaşmak için aşmak zorunda kaldığı ve sıradışı coğrafyası, endemik bitkileri, kendine has iklimsel özellikleri ve doğal güzellikleriyle Zigana Dağı bugünlerde sarı Zifin çiçeklerinin açması nedeniyle seyrine doyumsuz manzaraya büründü.

2 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde yer alan Zigana tünelinin Trabzon tarafında Zigana dağının yüksek zirvelerine kadar sarı zifin çiçekleri nedeniyle ayrı bir güzelliğe bürünen bölge yüksek zirvelerde halen duran kar kütlelerinin beyazı, yemyeşil doğasıyla görenleri adeta büyülüyor.

3 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Tarihi yol üzerindeki 2 bin 50 rakımlı Zigana geçidinde bayram tatili nedeniyle aşırı yoğunluk meydana gelirken, sahilin sıcak ve nemli havasından bunalarak biraz nefes almak isteyen vatandaşlar soluğu Zigana dağında aldı.

4 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Karayolunun yol ayrımından itibaren sarı zifin çiçekleri arasında yolculuk yaparak Zigana coğrafyasının büyülü dünyasına dahil olan vatandaşlar her gördükleri çiçek kümesinin içerisine girerek aile bireyleriyle birlikte bol bol fotoğraf çektiriyor.

5 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Trabzon’dan Zigana dağının enfes manzarasını izlemeye gelen Tomruk ailesi de “Sarı Komar” ve “Sarı Ağu” olarak adlandırılan zifin çiçeklerinin büyülü dünyasına kendisini kaptıranlardan birisi oldu.

6 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Aromatik kokusunu tüm coğrafyaya salan zifin çiçekleri arasında fotoğraf çektiren Osman Tomruk, “Bayram tatili fırsat bilip kendimizi buralara attık. Doğa ve çiçekler hoşumuza gidiyor. Yayla çiçeklerini koklanıp içinde fotoğraf çekilelim derken kendimizi burada kaybettik” dedi.

7 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Sıcak nedeniyle Trabzon’da bunaldıklarını Zigana’da ise üşüdüklerini dile getiren Tomruk, “Herkesin buraya gelip görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

8 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

Eşi Zuhal Tomruk ise doğayı ve çiçekleri çok sevdikleri için sarı renkli zifin çiçeklerinin içerisinde adeta kaybolduklarını belirterek, “Bayılıyoruz, içimiz açılıyor. Böyle görünce de mutlu oluyoruz. Doğa harika. Yeşilin her tonu, sarı ve morun yanında zirvelerdeki kar kütleleriyle birlikte muhteşem bir manzaraya tanıklık ettik” diye konuştu.

10 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

11 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

13 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

14 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

16 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

17 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

19 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

20 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

22 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü

23 / 23 Zigana Dağı'nda renk cümbüşü





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap