SON DAKİKA



Haber > Gümüşhane > Gümüşhane'de Şehit Cenazesinde Çelenk Krizi!

Gümüşhane'de Şehit Cenazesinde Çelenk Krizi!

26 Aralık 2023 Salı - 14:30




Gümüşhaneli şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın bugün Şiran’da düzenlenen cenaze töreninde çelenk krizi yaşandı.





Kuzey Irak’ta yürütülen operasyon sırasında 22 Aralık 2023 tarihinde sızma girişimi yapan bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen temas neticesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın naaşı Hakkari’den memleketi Gümüşhane’ye getirildi.

Operasyon bölgesindeki ağır hava şartları nedeniyle bugün ulaşılan 6 şehidin naaşı Hakkari’de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in de katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehitlerin cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından öz geçmişleri okundu. Yapılan duaların ardından Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı helikopterle Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanına götürüldü. 

Buradan havalanan uçak ise akşam saatlerinde Trabzon Havalimanına ulaştı. Resmi törenle karşılanan şehidimiz baba ocağı Şiran ilçesine gönderildi.

CENAZEDE ÇELENK TARTIŞMASI YAŞANDI

Ülkenin her yerinde olduğu gibi Gümüşhane'de ki şehit cenazesinde de çelenk krizi yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Özgür Özel'in çelenki kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalanarak atıldı.

Konu hakkında sosyal medya hesabından sert bir açıklama yayınlayan CHP Gümüşhane belediye başkan adayı Bedir Ağaç şunları söyledi;

Bugün Şiran’da Şehit cenazesindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Örgütü olarak Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın cenaze törenine katılmaya geldik. Burada çok üzücü bir durum ile karşılaştık. Genel başkanımız Özgür Özel’in cenazeye gönderdiği çelengi meczubun birisi parçalamış. Kendisini bu memleketin sahibi hissedenler var. Bu memleket 86 milyonun memleketi. Herkes bu memleketin vatan evlad. Hiç kimse hain değil. Bu tür provokasyonlar ile insanları kutuplaştırarak hiçbir şey elde edemezsiniz. Bu gençlerimizin şehit olmasının müsebbibi olanların Allah perişan etsin. Onlara gereken ortamı ve desteği oluşturamayanlara da lanet olsun. Kendi eksikliklerini gidermek için Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef göstermeye çalışıyorlar. Biz bu vatana ve bayrağa olan bağlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Asla da yılmayacağız” ifadelerini kullandı.

HABER:BURAK ÇİMŞİT
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap