SON DAKİKA



Haber > Gümüşhane > Gümüşhane'de kar yağışı etkili oldu! O ilçede okullar tatil edildi

Gümüşhane'de kar yağışı etkili oldu! O ilçede okullar tatil edildi

15 Mart 2024 Cuma - 09:55




Gümüşhane'de Şiran ilçesinde okullara kar tratili verildi.





Gümüşhane'de gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Özellikle Şiran ilçesi, yağışın etkisiyle beyaz örtü altında kaldı ve burada eğitim gören okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün süreyle tatil ilan edildi.

Dün akşam başlayıp gece geç saatlere kadar devam eden yağışlar, kent merkezinde de etkili oldu. Birkaç gün öncesine kadar bahar havası hakimken, aniden bastıran kar, yüksek kesimlerde 10 cm'ye varan kalınlıklara ulaştı. Şiran'da, özellikle etkilenen bölgelerde, kapanan 21 köy yolunu açmak için İlçe Özel İdaresi ekipleri seferber oldu.

Gümüşhane genelinde son 24 saatte düşen yağış miktarı metrekare başına 18 kg olarak kaydedildi ve gece hava sıcaklığı 0,4 dereceye kadar düştü. Sosyal medya kullanıcıları, yaşanan bu ani hava değişikliği için "Mart kapıdan baktırdı, kazma kürek yaktırdı" yorumlarında bulundu. Hava durumu tahminlerine göre, karışık kar ve yağmur yağışının birkaç gün daha süreceği öngörülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap