SON DAKİKA



Haber > Gümüşhane > Ateş: üretimi azalıyor sıkıntısını yine vatandaş çekiyor

Ateş: üretimi azalıyor sıkıntısını yine vatandaş çekiyor

16 Ekim 2023 Pazartesi - 10:25




TÜİK’in Kümes Hayvancılığı Üretimi Ağustos 2023 verilerinde tavuk eti üretimin azaldığını açıklaması üzerine, İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, “Tüm üretim sektörlerinde ürün bazında azalmalar devam ediyor. Üretimde yaşanan sıkıntı vatandaşlara yansıyor” diyerek tepki gösterdi.





Başkan Ateş, yaşanan ekonomik krizin üreticileri de etkilediğini belirterek, hükümetin ekonomiyi düzeltmek adına bu konuda bir çalışma yapması gerektiğini savundu. Üretimde yaşanan azalmanın tüm vatandaşları etkilediğine dikkat çeken Ateş, “Üretici masrafları karşılayamadığı için üretimde azalmaya gidiyor. Üretici artan maliyetleri karşılayamıyor. Bunun yerine üretimi azaltarak masraflarını azaltmaya çalışıyor. Hükümet, üreticinin problemlerini çözmek adına kalıcı adımları bir an önce atmalıdır” dedi.

“ÜRETİMİN AZALMASI VATANDAŞLARA DA SIKINTI YARATIYOR”

Üretimin azalması ile vatandaşların da sıkıntı çektiğini belirten Başkan Ateş, “Üretimin azalması ile vatandaşlarımız da uzun vadede sıkıntılar yaşıyor. Zaten alım gücünün azaldığı şu dönemde üretimin az olması da yine fiyatlara yansıyor. Vatandaş, almak için zorlandığı ürünü daha da pahalıya almaya zorlanıyor” ifadelerini kullandı.

HABER: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap