SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gümrükçüoğlu’ndan Tabakhane ve Meydan’da inceleme

Gümrükçüoğlu’ndan Tabakhane ve Meydan’da inceleme

15 Kasım 2016 Salı - 11:22




Tabakhane kentsel dönüşüm alanı ve Meydan Parkı ikinci etapta incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, inşa çalışmaları hızla devam eden Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme alanı ile kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının devam ettiği Tabakhane kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

Tabakhane’de yaptığı değerlendirmede alanda bulunan 670 binadan 654’ün kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhane kentsel dönüşümü büyük bir alanı kapsayan, yüksek maliyetli bir yatırımdır. Alanda kamulaştırma işlemleri henüz tamamlanmamış olan sadece 16 bina kaldı. Bu binalar içinde süreç devam etmektedir. Kamulaştırma çalışmaları yüzde 97 oranında tamamlanmıştır. Bölgede uygulanacak olan rekreasyon projesi de TOKİ tarafından hazırlanarak Belediyemize teslim edilmiştir. Kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte uygulama projesinin inşasına başlanacaktır. Yakın geçmişte gece kondu alanı olan Tabakhane Vadisi, büyük bir sosyal yaşam alanı olarak Trabzon’umuza kazandırılmış olacaktır” diye konuştu.

“2. etap tamamlanınca 3. etaba başlayacağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Tabakhane’deki temaslarının ardından Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Bölgede gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Trabzon’un tarihini ortaya çıkardıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Meydan Parkı ikinci etap alanında çalışmalarımız süratle devam ediyor. Burası tamamlandığında Meydan Parkı ile bir bütün olarak halkımızın hizmetinde olacak ve hemen akabinde Meydan Parkı üçüncü etaba başlayacağız. Bu çalışmalarımızla Trabzon’umuzu ismine layık hale getirmenin mutluluğu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap