SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gözler Merkez'de!

Gözler Merkez'de!

23 Şubat 2016 Salı - 09:50




Merkez Bankası Şubat ayı PPK toplantısında kısa vadeli faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.





Şubat ayı Merkez Bankası PPK toplantısının sonuçları bugün saat 14.00'de açıklanacak.  Merkez Bankası'nın Şubat ayı PPK toplantısında kısa vadeli faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. 17 kurum ile gerçekleştirilen ankette katılımcıların tamamı TCMB'nin Şubat ayında kısa vadeli faizleri sabit tutmasını bekliyor. TCMB faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7.25, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7.5, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10.75 seviyesinde tutuyor. 

TCMB Aralık ayında Fed'in faiz artırımı ardından politika faizinde bir artışı beraberinde getirecek bir sadeleşme adımı beklentilerine karşın kısa vadeli faizleri sabit tutarken, küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde Ocak ayından itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabileceğini belirterek VIX ile MOVE endekslerine işaret etmişti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap