SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Giresun'da su sorunu

Giresun'da su sorunu

23 Şubat 2013 Cumartesi - 14:26




Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Çanakçı-Görele ilçeleri İnanca Grubu İçme Suyu Projesi ile ilgili yaptığı konuşmada projenin önemli bir yatırım olduğ





Vali Şahin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Görele Kaymakam Vekili Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, İl Özel İdaresi Plan Proje Müdürü Mustafa Kemal Altıparmak, projeden faydalanacak 8 köyün muhtarları ile hattın geçeceği 2 köyün muhtarları katıldı. Çanakçı-Görele ilçeleri İnanca Grubu İçme Suyu Projesi ile ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi yetkilileri; Çanakçı ilçesinin Yeşilköy Köyü ve Egeköy Köylerinden geçen aynı zamanda suyun memba yerinin de bu köy sınırları içerisinde bulunduğu isale hattının 36 bin 17 metre uzunluğunda Çanakçı ilçesine bağlı Doğanköy Köyü ile Görele İlçesinin Çiftlik, Gölbaşı, Esenyurt, Derekuşçulu, İnanca, Dedeli ve Şahinyuva Köyü Geçit Mevkii olmak üzere toplam 8 köy 18 üniteyi kapsayacak 973 hanede yaşayan Bin 489 nüfusun faydalanacağı 5 adet depo 1 adet ayrım odasını içinde barındıran yaklaşık maliyeti 1 milyon TL civarında olan kapsamlı bir proje olduğunu anlattı. Proje hakkında bir konuşma yapan Vali Şahin, Çanakçı-Görele ilçeleri İnanca Grubu İçme Suyu Projesi’nin çok büyük ve önemli bir yatırım olduğunu, bunun için Özel İdare bütçesinden 1 milyon TL civarında bir kaynak ayrıldığını belirterek “Yaz aylarında gurbetçilerinde gelmesi ile yaklaşık 4 bin nüfusun faydalanacağı bir su projesi bu. Bu projenin hayata geçirilmesi ile 20 yıldır devam eden bir sorunu da çözüme kavuşturmuş olacağız. İnsanlarımızı susuz ve yolsuz bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Böyle bir durumda, bu vebal o köyün muhtarında, o ilçenin kaymakamında, o ilin valisinde olur. Artık 1-2 kök fındık ocağım gidiyor. Arazimden geçiyor diye yapılan hizmetleri engellemeyelim. Biz bu yıl sonuna kadar bu köylerimizin su sorununu çözerek onlara hayat getirmiş olacağız. Su ve yol elektrikten daha önemli, insan hayatının vazgeçilmezidir. Karadeniz Bölgesinin Rize’den sonra en fazla yağış alan ikinci ili olan Giresun’da sebebi ne olursa olsun hala susuz köylerimiz bulunuyorsa bu bizim eksikliğimizdir. Bu eksikliği gidermekte bizim görevimizdir. İşte bizde İl Özel İdaresini 20 milyon borçlandırmak suretiyle bu eksikliklerimizi biran önce giderme, hizmeti geciktirmeden vatandaşlarımıza götürme yolunu seçtik. Bu 20 Milyon TL’nin 5 milyon TL’sini de su projelerine ayırdık. Bunun kıymetini bilelim ve gelen yatırımlara engel olmayalım tam tersi vatandaş olarak sahiplenelim ve biran önce tamamlanması için destek verelim.” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap