SON DAKİKA



Haber > Giresun > Stadyum yerine kentpark olsun!

Stadyum yerine kentpark olsun!

21 Aralık 2017 Perşembe - 17:04




CHP’li Bülent Bektaşoğlu, Giresun Atatürk Stadyumu arazisinin TOKİ’ye verilmesine tepki göstererek, alanın 'Kentpark' olarak değerlendirilmesini isted





CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Çotanak Stayumu'nun tamamlanarak hizmete girmesinin ardından takas yoluyla TOKİ’ye devredilecek olan Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu araziye  AVM, çok katlı konutlar yapılmak istenmesine karşı çıkarak alanın 'Kentpark' olarak değerlendirilmesini istedi.

ORTAK  KARAR  KENTPARK

Konuyu soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bektaşoğlu ”Giresun merkezinin, yaşam ve yerleşim alanlarının tam ortasında bulunan bu değerli arazinin rant amaçlı 'kente ihanet' niteliği taşıyan projelerle değil, kamu yararı, kent, insan ve çevre faktörleri gözetilerek değerlendirilmesi istenmektedir. İl halkı, basın-yayın kuruluşları, STK’lar, çevre ile ilgili kişi ve kuruluşlar ve belediyemizin bu yönde talepleri mevcuttur. Ortak görüş stadyumun ve spor salonunun kalması, olmazsa Kentpark değerlendirilmesidir” dedi.

5 KATI GEÇECEK Mİ?

Bektaşoğlu, Bakan Özhaseki’ye yönelik "Giresun Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu araziye TOKİ tarafından uygulanacak proje belirlenmiş midir? Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen bundan sonra binaların 5-1 kat yüksekliğine sahip olacağı şeklindeki açıklaması sonrasında stadyum alanı için hazırlandığı söylenen ‘çok katlı bina’ projelerinden vazgeçilecek midir, bu karar Hükümetiniz tarafından bir imar politikası olarak benimsenip; Türkiye’nin diğer ilerinde  ve Giresun’da TOKİ’nin halen yürüttüğü ve yürüteceği projeler için de geçerli olacak mıdır?”sorularını yöneltti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap