SON DAKİKA



Haber > Giresun > Milyonluk yatırım açılışa hazırlanıyor!

Milyonluk yatırım açılışa hazırlanıyor!

31 Ocak 2018 Çarşamba - 12:53




Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı talimatı verdi





Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Belediye Şantiye Sahasında kurulan ve 2017 Aralık ayında devreye giren Giresun’un ilk ve tek Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

BULASKİ Müdürü İdris Çiçek, Müteahhit ve Müşavir Firma yetkilileriyle tesisi gezen Yakar, tesisin işleyişi ve çalışma sistemi hakkında bilgiler alarak, arıtma işleyişinin her aşamasını yakından inceledi. Sistemin tamamen devreye girdiğini ve çalışan sistemlerde bir aksaklık olmadığını gören Yakar, çevre düzenlemelerinin de tamamlanarak, halkın da katılarak yapılan hizmeti yakından görebileceği bir açılış programının ivedilikle tertip edilmesi talimatını verdi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen projenin maliyeti yaklaşık 8 milyon Euro olurken, Bulancak’ın tüm atık suları tesiste arıtıldıktan sonra çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde temiz su olarak deşarj ediliyor. Biyolojik arıtma yöntemiyle yapılan ayrıştırma sonucu elde edilen katı maddeler ise gübre veya yüksek kaliteli yakıt (Çimento Fabrikaları için) olarak değerlendirilebiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap