SON DAKİKA



Haber > Giresun > Meslek beğenmeyen gençlere ders olsun

Meslek beğenmeyen gençlere ders olsun

21 Mayıs 2023 Pazar - 08:43




75 yaşındaki Ahmet Köçek, 40 yıllık mesleği terziliği bırakıp ekmek parasını kazanmak için 10 yılı aşkın süredir ürettiği çantaları pazar pazar dolaşarak satmaya başladı





EVİNİ ATÖLYEYE ÇEVİRDİ

Ahmet Köçek, Samsun ve İstanbul gibi şehirlerde 40 yılı aşkın süre yaptığı terziliğin ardından, Giresun’un Çanakçı ilçesindeki evinin bir bölümünü atölyeye çevirerek, ürettiği çantaları, çevre il ve ilçelerde pazar pazar gezerek talep eden müşterilerine satmaya başladı.

BOŞ DURMADI, ÜRETTİ

Köçek, “Terzilik benim yaptığım yıllarda bir zanaattı ve bu zanaatın artık eski önemini kaybetmesini kaybedip, triko ve konfeksiyona yöneliş başlayınca bıraktım. Emekli olup köyüme yerleşince de boş durmadım. mesleğimi kullanarak fındık ve çay toplamak için çantalar üretmeye başladım” dedi.

PAZAR PAZAR DOLAŞIYOR

Her türlü çantayı terzilik mesleğinin hünerleriyle çeşitlendirerek üretmeye başladığını söyleyen Köçek, “Yaklaşık 40 yıllık terziliğimin ardından neredeyse 15 yıldır da çanta üretimi yaparak pazar pazar dolaşıyorum. Çantalarımın fiyatı 30 ila 100 TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap