SON DAKİKA



Haber > Giresun > Mantar geçim kapıları oldu!

Mantar geçim kapıları oldu!

27 Aralık 2017 Çarşamba - 13:52




İstanbul'dan memleketleri Giresun'a göç ederek Genç Çiftçi Projesinden yararlanan Sevindik çifti, kurdukları mantar tesisiyle geçimlerini sağlıyor





İstanbul'dan memleketleri Giresun'a göç eden çift, Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanarak mantar tesisi kurdu. İstanbul'da yaşayan 30 yaşındaki Ali Sevindik, çalıştığı iş yerinin kapanması nedeniyle eşi Havva Sevindik (27) ile iki yıl önce Giresun'a dönerek Eynesil ilçesine bağlı Adaköy'e yerleşti. 

Köyde çiftçilik üzerine arayışa giren çift, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Genç Çiftçi Projesi”ne başvurmaya karar verdi. Başvuru sonucunda Havva Sevindik hibe desteği almaya hak kazandı.Bu yıl mantar üretimine başlayarak kendi işlerinin patronu olan çift, yıllık 12 ton mantar üreterek iyi bir kazanç elde etmeyi amaçlıyor. Sevindik, eşinin çalıştığı iş yerinin İstanbul'daki faaliyetini durdurması nedeniyle memlekete döndüklerini söyledi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap