SON DAKİKA



Haber > Giresun > Giresun Ziraat Odası’ndan TMO’ya fiyat çağrısı: Hasat öncesi fiyatı açıklayın

Giresun Ziraat Odası’ndan TMO’ya fiyat çağrısı: Hasat öncesi fiyatı açıklayın

21 Haziran 2023 Çarşamba - 16:43




TMO yetkililerine seslenen bulunan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan; “Hasat zamanına bırakmadan fiyat ve alım kriterlerine göre alım yapılacağı duyurulmalıdır” dedi.





Editör: Seçkin ÜZEN

ÜRETİCİN TEK GÜVENCESİ


Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2023 yılı fındık alım fiyat ve esaslarının hasat öncesi açıklamasını beklediklerini ifade etti. Karan, yaptığı açıklamada, TMO'nun üreticinin tek güvencesi olduğunu belirtti.

30 LİRAK FARK OLUŞMUŞTU

Yaklaşan hasat öncesi piyasanın bozulmaması ve üreticinin korunması adına ofisin erken hareket etmesini istediklerini aktaran Karan, "Geçen yıl sezon başında TMO'nun alım fiyatı ile serbest piyasa arasında yüzde 25-30 bir fiyat farkı oluşmuştu” diye konuştu. 

DEPOLARIN SAYISI ARTMALI

Fındık üreticisinin mağdur olmaması için erken davranılması gerektiğini söyleyen Karan, “TMO alım merkezi sayılarını artırarak depolarını şimdiden ilan etmelidir. Hasat zamanına bırakmadan fiyat ve alım kriterlerine göre alım yapılacağı duyurulmalıdır” dedi.

Haber: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap