SON DAKİKA



Haber > Giresun > Giresun İl Genel Meclis Üyesi Cebeci Harşit Çayı için yetkililere seslendi: Facia olmadan acil önlem alın!

Giresun İl Genel Meclis Üyesi Cebeci Harşit Çayı için yetkililere seslendi: Facia olmadan acil önlem alın!

07 Mayıs 2023 Pazar - 13:39




1. derece riskli bölge olarak belirlenen Giresun Harşit Çayı yetkililere çağrıda bulunan Cebeci, “Can ve mal kayıpları yaşanmadan acil önlem alınsın” dedi.





RİSKLİ BÖLGE İLAN EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre nüfus yoğunluğuna göre sel ve afetlerde Doğu Karadeniz’de 1. derece Giresun Harşit Çayı, 2. derece Rize’nin İkizdere İlçesi ve 3. derece Trabzon’un Çaykara İlçesi en riskli bölgeler olarak belirlendi.

5 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, 22 Ağustos 2020 yılında Giresun’da yaşanan sel afetinde menfez çökmesi sonucu 5 askerin sel sularına kapılarak şehit olduğunu bir iş makinesi operatörünün ise hala bulunamadığını hatırlatarak rapor doğrultusunda önlem alınması gerektiğini söyledi.

MUHTEMEL AFETTE…

Cebeci “Harşit Çayı’nın Tirebolu’da denize döküldüğü yerde 4 köy ve 3 mahalle risk altındadır. Muhtemel bir afette dere tabanının 25-30 metre düşmesinden kaynaklı vadiye akma durumu vardır. Bu vadide can ve mal kayıplarının önlenmesi adına acilen bir önlem alınmasını öneriyoruz” dedi.

Haber: İsmail DÜZGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap