SON DAKİKA



Haber > Giresun > Fındıkçıda endişeli bekleyiş

Fındıkçıda endişeli bekleyiş

14 Ağustos 2018 Salı - 15:22




Borsa Başkanlarının dün Ankara'da Tarım Orman ve Ticaret Bakanları ile yapacakları görüşme gerçekleşemedi. Karadeniz Bölgesinden 4 borsanın başkanı To





Karadeniz Bölgesindeki  Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun Ticaret Borsası başkanlarının  dün Ankara'da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la yapacakları görüşme gerçekleşemedi.

Görüşmenin her iki bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı nedeni ile Ankara dışında olmasından dolayı gerçekleşemediği öğrenildi.
 
İBAŞ “FERRERO 11.5 LİRA FİYAT BELİRLEMİŞ”
 
Giresun  Ticaret Borsası Başkanı Yaşar İbaş, fındıkta tekel alıcı konumundaki Ferrero'nun Giresun kalite için 11.5 TL, levant kalite için 11.25 fiyat belirlediğini ve bu fiyatlardan piyasaya girip fındık almak istediğini belirterek” bunu kabul etmemiz mümkün değil, belirlediği fiyat 1.5 dolar. Geçen yıl 3 dolara fındık aldılar” dedi.
Fırsatçılığa devletin izin vermeyeceğine inandıklarını da söyleyen Borsa Başkanı Yaşar İbaş,” Bunlar krizden fırsat çıkarıyorlar” şeklinde konuştu.
 
SON TARİH 15 AĞUSTOS 
 
Yaşar İbaş, dün Ankara'da Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri ile görüştüklerini de ifade ederek ”TMO'nun durumu 15 Ağustos ta belli olacak gibi. Piyasaya girecekler bu kesin.  Fındığa da 13-13.5 lira arasında fiyat verileceğini tahmin ediyoruz. Ama biz 15  lira olsun istiyoruz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap