SON DAKİKA



Haber > Giresun > Fındıkta hayali stok bombası! 'Sizi gidi hortumcular'

Fındıkta hayali stok bombası! 'Sizi gidi hortumcular'

Karadeniz Özel

14 Haziran 2019 Cuma - 09:08




Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. Karan ” Bu işin peşini bırakmayacağız. Yargıda hesaplaşacağız. Bu ülkenin varlıklarını hortumlayanlar tarafından Fındıkta 165 bin ton hayali stok affı yapıldı” dedi.. 





Karadeni Gazete / Mesut ERDOĞAN // GZO Başkanı Karan, fındıkta 165 bin ton hayali stok affı yapıldığını savunarak, Hazine ve Maliye Bakanlığını göreve çağırdı. Karan, bu işin peşini kesinlikle bırakmayacaklarını kaydetti. 

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta oynan oyunlar hakkında kamuoyunda bomba etkisi yaratacak çok çarpıcı bir açıklamaya imza attı. Karan, 2018-2019 fındık alım satım ve ihracat rakamları üzerinden yapılan hayali stok affına dikkat çekti. Hayali stok affı yapanlarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı göreve çağıran Karan, “Biz ihracatçılar ülkesini seven ve halkın yararını düşünen diye kamuoyuna ilan veren tekelci işbirlikçileri acaba Türkiye Cumhuriyetini dolandırmaya, çalmaya, soymaya, bu ülkenin varlıklarını hırsız üyeleriyle hortumlamaya utanmayan tekelcinin birliğine şunu söylemek isteriz… Yargıda hesaplaşmayı bekliyoruz. Ama öncelikle siz bir Hazine ve Maliye Bakanlığı ile hesaplaşın, bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

HESAP SORULMASINI İSTİYORUZ

165 bin ton hayali stok affı yapıldığını ifade eden Karan şunları kaydetti;“30.04.2019 tarihi itibariyle ticaret borsalarında müstahsil satış rakamlarına göre 2018 mahsulü kabuklu fındık miktarı 305 bin ton civarında. 30.04.2019 tarihi itibariyle ihracat edilen iç fındık miktarı ise 185 bin ton. 185 bin ton x 2 = 370 bin ton kabuklu fındık eder. 100 bin tonda iç piyasada iç fındık tüketildiğini var sayarsak toplam 470 bin ton kabuklu fındık eder. 470 bin ton – 305 bin ton = 165 bin ton. Rakamlara bakıldığında 165 bin ton hayali stok affı yapıldığı apaçık ortadadır. Fındık üreticisi adına yeni sezon öncesi yapılan bu hayali stok affını yapanlardan, hesap sorulmasını istiyor ve bekliyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap