SON DAKİKA



Haber > Giresun > Fındık fiyatlarında düşüş yaşanıyor

Fındık fiyatlarında düşüş yaşanıyor

29 Ekim 2020 Perşembe - 11:40




Giresun’da 26 liraya kadar çıkan fındık fiyatları 24 lira 50 kuruşa kadar geriledi. Önümüzdeki günlerde tekrar artış yaşanması öngörülüyor.





2020 yılı sezonunda fındık fiyatları serbest piyasaya 22 lira ile başlarken Ekim ayının ortalarında 26 liraya kadar yükseldi. Bugün ise ihracatta azalmalar yaşanırken fındık fiyatları 24 lira 50 kuruş ile 25 lira civarında seyrediyor.
Fındık fabrikası işletmecisi Ekrem Civelekoğlu, fındık fiyatlarındaki düşüşün suni bir düşüş olduğunu söyledi. Civelekoğlu, “Fındık fiyatları şu anda 24 lira 50 kuruş ile 25 lira civarında. 15 gün önce 26 liradan fındık alıyorduk. Önümüzdeki günlerde biraz yükseleceğini düşünüyoruz. Üreticiler ilk günden beri 30 liraya yükseleceğini düşünüyorlar ama Mart ayı gibi bu rakama ulaşabilir. Bu aralar okullarında açılması piyasayı etkiledi. Okul masraflarından dolayı üreticiler ellerindeki fındığın bir kısmını sattılar. Pazara fazla fındık gelmiyor ama küçük bir hareketlenme oldu. Yavaş yavaş fındık satışlarının başlayacağını öngörüyoruz” dedi.

Fındık ihracatında yaşanan azalmanın da fiyatlara etkili olduğunu söyleyen Civelekoğlu, “Fındık ihracatında azalma yaşanıyor. Büyük firmaların talepleri bir önceki ihracat yılına göre daha az. Bu durumda fiyatları olumsuz etkiledi. Şu an piyasada Levant kalite fındık Giresun kalite fındıktan daha fazla. Aralarında da 2 TL gibi fiyat farkı var. Giresunlu üreticiler fiyatların yukarıya çıkacağı beklentisi ile pazara fındıklarını çok getirmiyor. Buda fiyatlara yansıyor. Ancak şunu söyleyebilirim dünyanın en kaliteli ve lezzetli fındığı Giresun kalite fındığımız özellikle kuruyemişçiler tarafından kalite ve lezzet açısından çok daha fazla tercih ediliyor. Şu anda durum bu şekilde seyrediyor. İnşallah fındığımız hak ettiği değeri bulur ve böylelikle üreticimizde daha fazla kazançlı olur” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap