SON DAKİKA



Haber > Giresun > Ciddi bir dönüşüm içindeyiz!

Ciddi bir dönüşüm içindeyiz!

06 Kasım 2017 Pazartesi - 08:08




Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, ilçede ciddi bir dönüşüm yaşadıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Bulancak'ta su başta olma





Giresun Bulancak'ta yapımına başlanan altyapı ve içme suyu projesinde sona gelinmesinin ardından suda yaşanan kirliliğin ilçe genelinde bulunan eski tip kuyulardaki demir mineralinin yüksek oluşundan kaynaklandığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Recep Yakar, BULASKİ Müdürü İdris Çiçek'i görevlendirip eski tip kuyuların kapatılarak yeni kuyu açma çalışmalarına başlamaları talimatını verdi.

SORUN SUDAN DEĞİL

Bulancak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğü'nden de (BULASKİ) geçtiğimiz haftalarda yaşanan içme suyundaki kirlilikle alakalı önemli açıklamalarda bulunuldu. BULASKİ Müdürü İdris Çiçek, Bulancak'ta AB hibe programı bünyesinde Bulancak İçme Suyu Temini Projesi yapıldığını ve zaman zaman içme sularında yaşanan kirlilik durumunun içme suyuna kirli su karışmasından dolayı değil Bulancak genelinde bulunan su kuyularında demir mineralinin yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi.

NUMUNELERDEN GELEN SONUÇLAR

Proje kapsamında yapılan tüm tesislerin 2016 sonu itibariyle devreye alındığı belirtilirken, ilçede bulunan tüm depolardan ve tüm su kuyularından su numuneleri alındığı ve laboratuvarlara gönderildiği kaydedildi. Numunelerden gelen sonuçlarda Bulancak’taki içme suyu içerisinde demir mineralinin yüksek olduğunun belirlendiği ifade edildi.


ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çiçek, su depoları ve su kuyularında inceleme yaparak, demir mineralinin fazla olduğu su kuyularını iptal ettiklerini ve yeni kuyu çalışmalarına başladıklarını belirtti. AB kapsamlı yapılan projede ilçede yeni su kuyuları, yeni su toplama deposu, terfi istasyonları, su servis depoları ve ev bağlantıları dâhil tüm şehir şebekesinin yenilendiği, yaşanan kirliliğinin ilçe genelinde bulunan demir mineralinin yüksek olmasından kaynaklandığı kaydedildi.

DEMİR MİNERALİ KAÇINILMAZ

Bu kimyasal reaksiyon sonucunda oluşan katı maddenin su tabanına çökerek içme suyu sisteminde kullanımın fazla olduğu saatlerde hareketlenmesi sonucu içme suyunun renginin değiştiği ve kirli bir görüntü oluştuğu ve yapılan araştırma neticesinde derin kuyulardan temin edilen içme sularında demir mineralinin kaçınılmaz olduğu gerçeğine ulaşıldı. Daha önce bu sıkıntının dışarı çıkmamasını sağlayan faktörün ise Bulancak içme suyu sisteminin ilk başladığı dönemden bu yana aynı bölgedeki kuyular sistemi ile çalışması ve sonrasında devre dışı bırakılan eski içme suyu sistemindeki boruların suda bulunan demir mineralinin boru çeperine yapışmasını sağlayarak kirliliğin gözükmesini engellediği ortaya çıktı.

YENi KUYULAR AÇILIYOR


BULASKİ Müdürü Çiçek, “Yapılan incelemeler ve uzman görüşleri neticesinde içme suyundaki demir mineralinin insan sağlığı açısından bir problem olmadığını gösterse de içme suyundan oluşan olumsuz görüntü bu durumun göz ardı edilemeyeceğini göstermiştir. İçme suyunda oluşan bu olumsuz durumun giderilmesi için idaremiz ivedilikle yeni kuyu açma çalışmalarına başlamıştır. Bu durumun ivedi çözümü için gereken çalışmaları yaparken, su toplama depomuzu ve su servis depolarımızı vatandaşlarımızın kullanım yapmadığı gece saatlerinde sık sık yıkayarak, soruna çözüm üretmekteyiz. En kısa süre yeni kuyularımızı aktif hale sokarak su sorununu kökünden çözeceğiz” dedi.

CİDDİ DÖNÜŞÜM

Giresun Temsilcimiz Erkan Başkıran’a konuşan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “İlçemiz ciddi bir dönüşüm yaşıyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren Bulancak'ta su başta olmak üzere birçok ciddi yatırımın öncülüğünü yaptık. 60 yıllık su şebekesinin tamamını değiştirdik. Fakat bölgemizde ortaya çıkan demir minerali işlerimizi kısa süreliğine sekteye uğrattı. Ekiplerimiz bu sorunun çözümü için gece gündüz çalışıyor. Demir minerali bir hayli yüksek olan ve su da görebildiğimiz kirliliğin çözümü için eski su kuyularını kapattık. Yerine yenilerini açıyoruz. Kısa sürede bu sorunu ortadan kaldıracağız. Vatandaşlarımız yaşanan kirliliği bakım sanıyor ancak bakım değil. Tamamen doğa ile imtihanımızdır. İçme suyu için yaklaşık 21 milyon liralık yatırım yaptık. Su altyapımız tamamen değişti. Bu yaşadığımız süreci uyum süreci olarak değerlendiriyoruz. Biz ilçenin bütün hatlarını değiştirdik. Fakat istenmeyen durumlar her zaman yaşanabiliyor. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır bekliyoruz” diye konuştu.  

HALKLA BİR ARADAYIZ

Başkan Yakar ayrıca, “Giresun Havalimanı’na katkılarında dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Giresun Milletvekilimiz Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli’ye, milletvekillerimiz Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk’e, Ordu ve Giresun’un yeni ve eski valilerine, il ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sahil başta olmak üzere Bulancak’ın tüm caddelerini de yeniden inşa ediyoruz. Altyapı ve tüm üstyapıları da yeniliyoruz. Gece gündüz demeden tüm yaşlı ve hastalarımızla ve yeni doğan bebeklerimizle birlikteyiz. Her zaman halkımızın duasını alıyoruz. Yaşlılarımızı ve yeni doğan bebeklerimizi evlerinde ziyaret ederek onların da yanında olmaya devam ediyoruz. Giresunsporumuz başta olmak üzere Bulancakspor ve tüm amatör küme takımlarımızın da yanındayız. Onlara da başarılar diliyorum” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap