SON DAKİKA



Haber > Giresun > Baskılar demokrasi ayıbıdır!

Baskılar demokrasi ayıbıdır!

09 Ocak 2018 Salı - 10:46




Belediye Başkanı Kerim Aksu’dan 10 Ocak mesajı…





Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda baskıların demokrasi ayıbı olduğunu belirtti.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 10 Ocak Çalışan Gazetecioler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Kanun'un 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Aksu, her geçen günün basın mensupları için daha zor olmaya başladığını, bunun toplumun temel hak ve özgürlüklerinin geriye gitmesi anlamına geldiğini ifade etti.

HÜRRİYETİN SİGORTASI

Basının, demokrasinin, özgürlüğün, temel hak ve hürriyetlerin sigortası olduğunu kaydeden Aksu, şunları vurguladı: “Basın, demokrasinin, özgürlüğün, temel hak ve hürriyetlerin sigortasıdır. Özgür basına sahip olmayan toplumlarda, demokrasi ve özgürlükler kısıtlanmış demektir. Gazetecilere uygulanan baskılar, toplumun haber alma özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar, en büyük demokrasi ayıbıdır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap