SON DAKİKA



Haber > Giresun > Atatürk krizi!

Atatürk krizi!

15 Mart 2019 Cuma - 09:43




Mehmet Akif Ersoy’u anma programında dua eden Giresun İl Vaiz’i tüm devlet büyüklerini sayarken, Gazi Mustafa Kemal’i söylemedi. Bunun üzerine salonda





Giresun’da İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programında çarpıcı bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre, program sonunda dua etmek için kürsüye çıkan Giresun İl Vaizi Akif Yazar duasında devlet büyükleri için dua ederken, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını söylemedi. Bunun üzerine programa katılanlar duruma tepki gösterdi.

‘NASIL ZİKRETMEZSİNİZ…’ DEDİ

Giresun Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Bayram Kaya Vaiz’i Yazar’a, “Böyle bir şey yok, ülkenin kurtarıcısı, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in adını nasıl zikretmezsiniz” diyerek seslendi. Bunun üzerine kürsüye çıkan Akif Yazar katılımcılarından özür dileyerek, Atatürk için de dua etti. Vaiz Yazar, kendisine yapılan serzenişler eşliğinde salondan ayrıldı.

MEMUR-SEN SAHİP ÇIKTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Giresun Başkanı Sami Şimşek ise Vaiz Yazar’a sahip çıktı. Şimşek, “ İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Programına İl Müftülüğünü temsilen katılan  Vaiz Yazar duası bitip sahneden indikten sonra, kendini bilmez birkaç kişinin sözlü saldırısına maruz kalmıştır. Vaiz Yazar’a cevap hakkı bile vermeden yapılan bu saldırı, kabul edilemezdir. Hem vaizin davet edilmesi hem de tepki göster” dedi.


Haber: Furkan YİĞİT

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap