SON DAKİKA



Haber > Giresun > Askerlerimiz göz göre göre şehit düştü, Karayolları 6 ay önceki, il meclisi 13 ay önceki uyarıları dikkate almadı

Askerlerimiz göz göre göre şehit düştü, Karayolları 6 ay önceki, il meclisi 13 ay önceki uyarıları dikkate almadı

25 Ağustos 2020 Salı - 11:06




Giresun’da yaşanan sel felaketinde Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu içinde bulunduğu jandarma aracının sel sularına kapılması sonucu 5’i Jandarma Uzman Çavuş, biri iş makinesi operatörü sel sularına kapılmıştı. CHP'li Meclis Üyesi Ömer Cebeci’nin menfezle ilgili geçen sene yaptığı uyarının dikkate alınmadığı ortaya çıktı.





Sözcü’de yer alan habere göre, Menfezin altı boşaldığı için felaketlerin yaşanacağına ilişkin İl Genel Meclisi'ne fotoğraflı ve detaylı sunum yapılmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığı ve bu konuda dilekçe sunan CHP'li Meclis Üyesi Ömer Cebeci'ye de dilekçesinin iade edildiği anlaşıldı. Ömer Cebeci, olayla ilgili şunları anlattı:

menfez-yerle-bir-oldu.jpg

“FOTOĞRAFLI OLARAK MECLİS’TE ANLATTIM”

3 Temmuz 2019'da İl Genel Meclisi'ne Tirebolu Harşit Vadisi'nde yaşanabilecek sel faciasının nasıl sonuçlar doğuracağına ilişkin dilekçe yazıp sunum yapmak istedim. 4 Temmuz'da tahribatın hangi önlemlerle azaltılabileceğini belirttim. Vadideki bir menfezin fotoğrafını da çekip altının boşaldığını fotoğraflı olarak Meclis'te anlattım.

11omercebeci.jpg


“MENFEZ ÇOK YÜKSEK DEDİM”

Bu menfezin çökme riskinin çok yüksek olduğunu söyledim. Bu konuda ayrıca bir önerge verdim ancak önergem dikkate alınmadı. Alay eder gibi İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin tarafından “Vali Bey AFAD'a talimat verdi” notuyla dilekçem iade edildi.

Bu olayın yaşanacağı belliydi. Uyarımız dikkate alınmış olsaydı bugün menfezde kaybolan askerlerimiz hayatta olacaktı.

chpli-meclis-uyesi-giresun-uyarisi.jpg

KARAYOLLARI “BİR ŞEY OLMAZ” YANITI VERDİ


Diğer taraftan felaketten önce Şubat ayında menfezin bulunduğu arazinin sahibi Ahmet Karadeniz’in olası bir felakete karşı Karayollarına dilekçe verdiği ancak “Bir şey olmaz” cevabı aldığı ortaya çıkmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap