SON DAKİKA



Haber > Giresun > 2021 fındık yevmiyesi ne kadar? Giresun Valiliği duyurdu

2021 fındık yevmiyesi ne kadar? Giresun Valiliği duyurdu

31 Temmuz 2021 Cumartesi - 10:07




2021 senesi fındık sezonun yaklaşması ile merak konusu olan yevmiye ücretine ilişkin Giresun Valiliği'nden açıklama geldi.





Giresun Valiliği, fındık işçisinin günlük yevmiye ücretine ilişkin açıklama yayınladı. Bu sene fındık işçisinin günlük en az 120 TL alacağı duyuruldu.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE İZİN YOK

Giresun Valiliğince 16 yaşın altındaki çocukların fındık tarımında çalıştırılmasının yasaklanırken, yasağa muhalefet edenlere 3 bin 64 TL İdari Para Cezası uygulanacağı belirtildi.

FINDIK TOPLAMA TARİFESİ

Giresun Valiliği tarafından fındık hasadında çalışacak olan tarım işçilerine ödenecek asgari ücretler de belirlendi. Günlük yevmiye, yemeğin bahçe sahibi tarafından karşılanması halinde 120 TL, yemeğin işçiler tarafından tedarik edilmesi halinde net 135 TL olacak. Fındık taşınma işinde çalışan çuvalcıların ücreti yemeğin işveren tarafından karşılanması halinde 145 TL, yemeğin işçiye ait olması durumunda 160 TL olacak. Aşçılara ise 135 TL ücret ödenecek. Kilo hesabıyla yerden fındık toplayan işçilere kilo başına 0,85 TL ödenecek. 


PATOZ ÜCRETİ NE KADAR?

Patoz çekim ücreti de kg başına 0,25 TL, ton/saat başı 250 TL olarak belirlendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap