SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Giresun öğrenci şehri olacak

Giresun öğrenci şehri olacak

27 Haziran 2014 Cuma - 11:36




YÖK tarafından, Giresun Üniversitesi’ne 10 bin 65 öğrenci kontenjanı tanındı. Üniversitenin nüfusu yeni kontenjanla birlikte 30 bini bulacak. Rektör A





GİRESUN - YÖK tarafından, Giresun Üniversitesi’ne 2014-2015 döneminde 10 bin 65 yeni öğrenci kontenjanı verildi. Yeni kontenjanla üniversitenin öğrenci mevcudunun 30 bini bulması beklenirken sadece merkezdeki öğrenci sayısı 14 bini geçecek. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, YÖK tarafından 2014-2015 akademik döneminde Giresun Üniversitesi’ne 1660’ı uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 10 bin 65 öğrenci kontenjanı tanındığına dikkat çekerek, "Geçen yıl yüzde yüz tercih edilen üniversitemiz kontenjanlarına bu yıl da aynı ilgiyi bekliyoruz. Yeni kontenjanlarla yeni dönemde öğrenci sayımız 30 bine dayanacaktır. Sadece merkezin öğrenci mevcudu 14 binin üzerinde olacak. Üniversitemizin bu hızlı gelişimi doğru tedbirler ve yatırımlarla Giresun’u bir üniversite ve öğrenci şehri haline getirecektir" diye konuştu. YETKİLİLERE UYARI Sadece merkezdeki öğrenci sayısının 14 bini geçeceğine işaret eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, yetkilileri ve Giresunluları uyararak, yeni dönemde yaşanacak öğrenci akınına karşı şimdiden acil tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizdi. Attar, “Giresun Üniversitesi, bu hızlı gelişimi karşılayacak kapasiteye sahiptir. Ancak Giresun’un bu gelişmenin, özellikle barınma ve yurt konusunda geride kalacak olmasının endişesini taşıyoruz. Acil tedbirlerin bir an önce alınarak, yeni yurt ve öğrenciye yönelik özel yurt, pansiyon ve evlerle, sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek, altyapıya yönelik gelişmelerin hızla planlanması gerekmektedir. Üniversite olarak da üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap