SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gelişi güzel fotoğraf çekenler gazetecileri engell

Gelişi güzel fotoğraf çekenler gazetecileri engell

14 Mayıs 2015 Perşembe - 11:34








Son zamanlarda cep telefonu, IPAD, IPOD gibi iletişim araçlarının yaygınlaşması fotoğraf ve video çekimi, ses kaydı konusunda epey kolaylıklar sağlamasının yanında, bu cihazları gelişi güzel kullananlar farkında olmadan gazetecilerin işlerini zorlaştırıyor. Özellikle mühim siyasetçilerin, belediye başkanlarının ve bürokratların haber konusu olduğu olaylar ya da etkinliklerde eline akıllı telefonu alanlar, gelişi güzel bir şekilde protokolün fotoğraflarını çekerken gazetecilerin önüne geçerek onların doğru açıyı ve zamanı yakalamasını engelliyor. Zaman ve perspektifin son derece önemli olduğu fotoğraf çekiminde bu gibi durumlar söz konusu olduğu zaman muhabirler işini doğru dürüst yapamıyor. Ya hızlı bir şekilde fotoğraflarını çekmeliler ya da mesleğini icra eden gazetecilerin önüne geçip, onların işini doğru bir şekilde yapmasını engellememeliler. Kişisel arşivi veya şahsi planları için fotoğraf çekenlerin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor.

KTÜ’DE ZAM İSYANI

KTÜ'de ve Tıp Fakültesi’ndeki kantinlerle ilgili düzenleme Trabzon İl Defterdarı dahil öğrencileri şaşırttı. Deftardarlığa bağlı olan Milli Emlak Müdürlüğü kantinlerle ilgili olarak keyfi bir düzenleme yaparak kantin kiralarını yüzde 500 oranında arttırdı. Bu hem kantincileri mağdur etti hem de gelen zamla birlikte öğrencilere satılan tüketim maddeleri ve yemeklere yükleneceği için öğrencileri de vurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap