SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gelecekteki tehlike Diyabet

Gelecekteki tehlike Diyabet

15 Kasım 2016 Salı - 08:29




14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde ücretsiz diyabet taraması yapılırken diyabetin gelecekte büyük tehlike oluşturacağı söylendi.





14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon Halk Sağlığı Merkezi tarafından, Meydan Parkı'nda ücretsiz kan şekeri taraması yapıldı. Trabzon Meydan Parkı'nda kurulan stantlarda görevli sağlık personelleri tarafından vatandaşlara Diyabet taraması yapıldı.

BROŞÜR DAĞITILDI

Diyabetin erken tanısı konusunda taramanın önemine dikkat çekilen etkinlikte Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu da hazır bulundu. Vatandaşları Diyabet konusunda bilgilendirme amaçlı broşürlerin de dağıtıldığı etkinlikte Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu basına açıklamalarda bulundu.

BÜYÜK RİSK

Diyabet taramasının komplikasyon riskini önlemek açısından çok önemli olduğunun altını çizen Hamzaoğlu, 2040 yılına gelindiğinde her 10 kişiden birisinin diyabetli olacağının tahmin edildiğini söyledi. Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerinde halka yönelik eğitimler de düzenleyeceklerini belirten Hamzaoğlu konuşmasını sonlandırdı.


Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap