SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fuhuşun kökünü kazıyacağız

Fuhuşun kökünü kazıyacağız

07 Temmuz 2015 Salı - 14:33




Ordu Valisi Irfan Balkanlıoğlu, Ordu'da fuhuşla daha etkin bir mücadele yürüteceklerini söyledi.





Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü gereğince, fuhşu denetlemek, fuhuş sebebiyle bulaşan zührevi hastalıkların yayılmasına ve bu yüzden kamu düzeninin bozulmasına mani olmak üzere oluşturulan Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu toplandı. Valilik Toplantı Salonunda, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Garip Gümüş, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfun, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Çetin Gündoğdu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ile Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Ordu’nun imajını zedeleyen ve toplumda rahatsızlık yaratan fuhuşla etkin mücadele edilmesi için bazı kararlar alındı.

Fuhuşla mücadele konusunda Ordu’da önemli mesafe alındığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu’da göreve başladığımda, kara yolu kenarında otostop yapmak suretiyle fuhuş yapan bayanların verdiği rahatsızlık dile getirilmişti. Ordu’ya yakışmayan bu çirkinliği ortadan kaldırmak için kolluk güçlerine talimat verdim. Yapılan etkin denetimler sonucu epey oranda azalma oldu. Hatta bu işi yapanlardan bir kısmı Ordu’yu terk etti” dedi.

Fuhuşla daha etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Hukuki yetkilerimizi sonuna kadar kullanmak suretiyle fuhuşla daha etki bir mücadele yürütmemiz gerekiyor. Ordu’da fuhşu tamamen ortadan kaldırmamız gerekiyor. Artık şikayet konusu olmaktan çıkartmalıyız. Alacağımız kararlar ve uygulayacağımız tedbirlerle Ordu’da fuhşun kökünü kazımalıyız. Fuhşu yapana, aracılık edene, yer sağlayana en mevzuatın öngördüğü en ağır ceza ve yaptırımları uygulamalıyız” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap