SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındıktaki oyunu TMO bozar

Fındıktaki oyunu TMO bozar

26 Nisan 2016 Salı - 09:40




TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “TMO’nun fındığa müdahale etmesi, fındık üzerindeki oyunu bozacaktır” dedi.





Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 2015 Kasım ayı başlarında 14-15 lira olan kabuklu fındık fiyatlarının 8 lira 50 kuruşa inmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Bütün bu sıkıntılar yetmezmiş gibi Mart ayının ortalarında bir don zararı yaşandığını hatırlatan Soydan, “Karadeniz Bölgesi'nin tamamına yakınında 750 metre rakım üzerinde karanfiller neredeyse yok olmuş durumdadır. Önümüzdeki sezon rekoltenin 2015 yılının altında gerçekleşeceği ortadadır. Bunu bilen malum çevreler, var olan fındığı ucuz fiyattan alıp, yeni sezonda karlarını katlama çabası içindeler” dedi.

Fındıkta rekabet şartlarının ortadan kalktığını, bu sebeple Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) haksız kazanç peşindeki kişilerin amaçlarına ulaşmasını engellemek için biran önce devreye girmesi ve alım yapması gerektiğini kaydeden Soydan, “Tekelciliğin olduğu yerde mesele arz talep, üretim meselesi de değildir. Bakan Çelik, ‘TMO devreye girecek’ deyince fiyat yükseliyorsa, Trabzon toplantısında, TMO’nun fındık alımına girmeyeceğini ima ettiğinde 2 lira düşüyorsa, fiyatların arz talep dengesiyle alakası olmadığı ortaya çıkmıştır. TMO’nun yapacağı müdahale fındık üzerindeki oyunu bozacaktır” açıklamasını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap