SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındıkta son durum!

Fındıkta son durum!

15 Haziran 2016 Çarşamba - 10:43




Ferrore Uluslararası Fındık Şirketi CEO'su Orhan Veli Oltan fındık fiyatının düşüşünde etkileleri olmadıklarını belirtti. Edip Sevinç ise, Ferrore’ye





Fındık sektörünün dev şirketi Ferrore Grubu-Oltan Gıda Trabzon’da Zorlu Grand Otel’de iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe FerroreUluslarası Fındık Şirketi CEO'su Orhan Veli Oltan ile Ferrero Şirketi Sürdürülebilirlik Dirktörü AldoCristiano davetliler ile bir araya geldi. Fındık fiyatlarını aşağı çekmekle suçlanan Ferrero yetkili ismi Cristiano iftar yemeği sonrasında soruları yanıtladı.

KALİTE DÜŞERSE...

Ferrore Uluslararası Fındık Şirketi CEO'su Orhan Veli Oltan Fındık fiyatındaki düşüe neden olmadıklarını söyleyerek, “"Emanet fındık konusunda fiyata etki ettiği doğrudur burada yine bizim aleyhimize bir durum söz konusudur, lehimize değil. Çünkü emanette bekleyen fındığın kalitesi düşer. Fındığı emanet alacak ve emanette fındığı nasıl saklayacak konusunda bilgi sahibi olan bir kuruluş kurulduğunda ve bizimle ortak çalıştığında birlikte yatırımlara açık olacağımızı belirtmek isteriz. Başında da söylediğim gibi bizim en birinci hedefimiz kaliteli fındığı almaktadır. Ferrero en yüksek fiyattan çoğunu almıştır. Fiyat düşüşü serbest piyasanın yarattığı bir durumdur. Eğer kullanılmayacak kadardan fazla olunca fiyat düşüyor. Kullanılacak kadarın altında olursa fiyat artıyor"

Oltan, "Trabzon'a Yatırım mutlaka olacaktır. Ama bu yatırım çikolata fabrikası olacak diye söz veremem. Ama mutlaka kırma depolama ve benzeri yatırımlar olacaktır. Basına yansıyan bazı haberlerde 2009 yılından bu yana serbest piyasa hakimdir. Biz Ferrore olarak Türk fındığının en büyük destekçisiyiz. Ferrore grubu Oltan Gıda’yı alarak hala nispeten bir şehirde merkezini tutmaya çalışıyor. Biz şirket merkezinin Trabzon'da olmasını istedik. Yani biz bölgenin kalkınmasını istiyoruz. Yeni yatırımlar için çalışıyoruz”

DEVLET NİŞANI VERİLMELİ


Başkan Edip Sevinç Ferrero’nun iftar yemeğinde söz alarak Ferrero’yu savundu ve şu açıklamaları yaptı; ‘Ferrero Türkiye’de fındığa önemli katkılar sağlamıştır. Bırakın Ferrero'nun kapısına siyah çelenk koymayı, devlet özel nişanı verilmesi gerekirdi. 2 defa don oldu, sektöre büyük darbe vurdu. Şekerlememde çikolatada fındığı kullanan firmalar fiyat dengesizliği yüzünden fındıktan vazgeçti. Bütün bunlara rağmen dünya fındık tüketimini arttıran Ferrero’yu bıktırmaya çalışmak. Bırakın bunları. Fındık 17 TL ye çıktığında Ferrero kaç millon dolar zarar etti biliyor musunuz? Geçen sene rekolte düşüktü fiyat yükseldi. Bu sene 730 bin ton fındık var fiyatlar düşecek. Tüketim artarsa fiyatlar düşmez. Bu tamamen arz talep meselesidir’ dedi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap