SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındıkta rekolte oyunu

Fındıkta rekolte oyunu

28 Mayıs 2017 Pazar - 10:04




CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, fındık rekoltesinin yüksek tutulmasıyla birlikte fındık fiyatının düşürüldüğünü ve böylece vatandaşın kandırıld





Selahattin ÖZCAN

BUNLAR STRATEJİK ADIMLAR

İhracatçıların rekolteyi 700 bin ton olarak açıklayıp, TÜİK’in bu verileri 600 bin ton olarak bildirmesinin ardından yaşanan polemiklere CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de katıldı. Pekşen, “Rekolte ne yazık ki ticari amaçla tespit ediliyor. Açıklamalara bakıldığında rekoltenin yüksek gösterilip fiyatın düşürülmeye çalışıldığı ortada. İhracatçılar önceki yıllarda olduğu gibi stratejik adımlarla rekolte oyunları oynuyorlar” diye konuştu.

İNGİLİZLER DAHA DEĞERLİ

Fındık üreticisinin yıllardır kandırıldığını öne süren Pekşen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fındıkta tek sorun rekolte değil tabii ki. Asıl sorun fındığın vatandaşlarımız tarafından işlenecek bir ürün olmaktan çıkmış olması gerçeği. Bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındık tamamen uluslararası tekellerin eline geçti. Üreticinin İngiliz şirketleri kadar değeri yok. Ne yazık ki fındık üreticisi yıllardır aynı yalanlarla kandırılıyor.”

ÇAYIN GELECEĞİ TEHLİKEDE


Önceki gün 2 lira 13 kuruş olarak açıklanan yaş çay alım fiyatına da değinen Pekşen, “Türkiye’de devletin destekleme alımı yaptığı tek ürün çay. Fiyat olarak bakıldığında bir sıkıntı görünmese de ÇAYKUR’un Varlık Fonu’na devredilmesiyle çayın geleceği tehlikede. Üreticinin çay pazarını elinde tutup tutamayacağı belli değil. Birkaç ay sonra çay üreticisinin kaderi de fındık üreticisiyle aynı olacaktır” açıklamasını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap