SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındıkta don endişesi

Fındıkta don endişesi

08 Şubat 2015 Pazar - 14:44




Hava sıcaklılarının mevsim normallerinin üstünde gitmesi nedeniyle yaprak açan fındıkta, yeniden gelebilecek soğuk hava "zirai don" endişesine yol açt





Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman fındıkta yaşanan erken doğum sürecinin üreticileri endişelendirdiğini söyledi. Giresun'da asıl kış döneminin şubat ve mart aylarında yaşandığına dikkati çeken Yaman, erken doğum sürecine giren fındığın mart veya nisan aylarında yaşanabilecek zirai don nedeniyle zarar görebileceğini, 2004 ve 2014 yıllarında da aynı durumun yaşandığını hatırlattı. Fındık rekoltelerinde zirai don nedeniyle büyük kayıplar yaşandığını anımsatan Yaman, 'Üreticiler olarak aynı durumun bu yıl da yaşanabileceği endişesi taşıyoruz" dedi.

Yaman, fındık üreticilerine tarım sigortası yaptırmaları çağrısında bulunarak, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz yıl hatırlanacağı gibi Giresun ve yöresinde zirai don nedeniyle rekoltede çok ciddi kayıplar yaşandı. 2015 ürünü fındığındaki doğum süreci, geçtiğimiz yılla hemen hemen aynı. Fındığımız büyük tehlike altında. Üreticilerimizin yalancı baharın zararlarını giderme ya da azaltma adına yapabilecekleri çok fazla da bir şey yok. O nedenle üreticilerimize tarım sigortası yaptırmaları çağrısında bulunuyorum. Sigorta yaptıran üreticilerimiz, yaşanabilecek olumsuz durumlar karşısında mağduriyetlerini gidermiş olacaklardır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap