SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındık hırsızları şimdi yandı

Fındık hırsızları şimdi yandı

24 Ocak 2013 Perşembe - 09:16




TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, ''Fındığı çalınan üreticimize yardımcı olabilmek için mesajla iletim yöntemini kullanıyoruz. Üyeleri





Trabzon Ticaret Borsası (TTB), çalınan fındığın satışını önlemek amacıyla üyelerini, cep telefonlarına gönderilen SMS ile uyarıyor. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, yaptığı açıklamada, üreticinin faydasına yaptırımlar, bilgilendirmeler yapmaya çalıştıklarını, bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. ÜYELERİMİZİ İKAZ EDİYORUZ Yöre halkının çoğunluğunun fındık hasadının ardından ürününü satmayıp fiyatının yükselmesini beklediğini dile getiren Köleoğlu, ''Üreticiler genellikle fındıklarını toplayıp köyde evlerine bıraktıktan sonra kent merkezine ya da yaşadıkları yerlere gidiyor. Böylece fındığı evinde saklayarak fiyatın yükselmesini bekliyorlar. Ancak hırsızların da işi bu tür olayları takip etmek olduğu için zaman zaman üreticilerin fındıkları çalınıyor'' diye konuştu. Köleoğlu, fındığı çalınan üreticiye yardımcı olabilmek için bir süredir mesajla iletim yöntemini kullandıklarını ifade ederek, ''Üyelerimizi bu konuda ikaz edebilmek amacıyla çalınan fındığın miktarı ve ambalaj şekillerini bildiriyoruz. Onları ikaz ediyoruz ve 'dikkat edin bu miktarda ve ambalajda fındık gelirse çalıntı olma ihtimali çok fazla' diyoruz'' dedi. HIRSIZLAR BIKTIRDI Bir süredir devam eden uygulamanın önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Köleoğlu, şöyle devam etti: ''Bundan bir şey beklediğimiz yok. Sadece üreticilerimize yardımcı olabilmek gayesiyle bu uygulamayı yapıyoruz. Yılda bu tür yaklaşık 15-20 hırsızlık meydana geliyor ve biz üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Bugün de üyelerimize mesaj gönderdik. Arsin Özlü köyünden takriben bin 500 kilogram foşa, bin 500 kilogram sivri fındık çalınmış. Bu mesaj tüm TTB'nin fındıkla iştigal eden üyelerine gönderildi. Bu konuda duyarlı olacaklar. Belirtilen ürünler toplu olarak getirilirse yardımcı olmaya çalışacaklar. Üyelerimizi geriye dönük takip etmediğimiz için bugüne kadar çalıntı ürünü satarken yakalanan olup olmadığını bilmiyoruz.'' Köleoğlu, üreticinin fındığını paketlediği çuvalın rengini, miktarını ve cinsini bilmesinin önemli olduğunu, böylece kendilerinin de fındık alımı yapan kişileri doğru bilgilendireceklerini ifade etti. Köleoğlu, hem fındık fiyatlarının belirli bir seviyede durması hem de üreticinin hırsızlık gibi olaylara maruz kalmamaları için lisanslı depoculuk sisteminin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap