SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındık fiyatları yükselebilir

Fındık fiyatları yükselebilir

06 Kasım 2012 Salı - 12:51




Ünye Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik, gelecek iki aylık süre içerisinde fındık fiyatlarının artmasına kimsenin şaşırmaması gerektiğini söyledi.





Son günlerde fındık fiyatlarının 4.40 TL seviyelerine çıkması, üreticilerin aklında “acaba fındık fiyatları artmaya devam edecek mi?” gibi sorular oluşturmaya başladı. Konuyla ilgili kendi düşüncelerini aktaran Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik, üreticinin aklında olan bu soruyu cevapladı. Atik konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, önümüzde ki aylar da aşure ayı ve yılbaşı olduğu, bu nedenle fındık piyasasının hareketleneceğini ve buna paralel olarak da fındık fiyatlarının artabileceğini söyledi. Atiğin açıklamaları şöyle: “Mevsimin başladığı günden bugüne fındığın gerçek sahibinin üretici olduğunu söyledik. Bugünkü gelinen fiyatlarda verdiğimiz örneğin ne denli doğru olduğunu teyit ediyor. Üreticin piyasaya ihtiyacı kadar ürün sunması, ihtiyacının üzerinde ki ürünü getirmemesi fiyatları belirli yerle taşımaya başladı. Bu arada ihtiyaçların büyük bir kısmı görüldü. Önümüzde ki günler aşure ayı var. Aşure ayının getireceği bir hareketliliğin olması muhtemeldir. Ardından da yılbaşı geliyor. Yani bu iki aylık sürecin hareketli geçebileceğini tahmin ediyorum. Dolayısı ile fiyatların bir miktar daha yukarıya çıkması kimseyi şaşırtmamalı. Fındığın geleceğini 2013’ün daldaki görünecek olan rekoltesi belirleyecektir. O rekolte oluştuğunda fiyatla ilgili olan konularda biraz daha net konuşama şansı mutlaka olacaktır.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap