SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındığa el atılmazsa göç olur!

Fındığa el atılmazsa göç olur!

30 Aralık 2016 Cuma - 09:44




Bulancak ilçesine bağlı Süme Köyü Muhtarı Mustafa Özdemir uyardı.





Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Süme köyünde yol dahil birçok sorun çözüldü. Ama üzerinde durulması ve bir an önce çözülmesi gereken konular da var; su ve fındık üreticilerinin sıkıntıları gibi. Süme Köyü Muhtarı Mustafa Özdemir bu konuda net konuşuyor: Sorunların çözülmemesi, göç dahil birçok tehlikeyi beraberinde getirir...

2009 yılı yerel seçimlerinde bu göreve talip oldum. Tek arzum, en büyük sevdam köyüme hizmet etmekti. Halkın desteğini alarak bu göreve getirildim. Elimden ne geliyorsa fazlasını yapmaya söz vermiştim, öyle de yapıyorum. Bir sorunu çözmek için bütün kapıları aşındırırım. Sonuçta bürokratik engellere takılıp gecikme olabilir ama sonunu mutlaka getirmeye çalışırım.

DERTLER BÜYÜYEREK ARTAR

Bölgemizin en büyük geçim kaynağı fındık. Bir dünya markası fındığımız olmasına rağmen birçok anlamda sorunlar yaşıyoruz. Ziraat odaları ve üretici birlikleri bu konuda daha çok çalışmalı, daha fazla proje üretmeli, daha koruyucu tedbirler alınması konusunda ön ayak olmalıdır. Üretici sıkıntı içinde. Onların yanında olduklarını göstermeli, bu sözde kalmamalı, sorunların çözümünde de icraatları ortaya çıkmalıdır. Aksi halde bu konuda dertler bitmeyecek, büyüyerek artacaktır. Bu durum göç dahil birçok tehlikeyi beraberinde getirecektir.

HAYAT ZİNDANA DÖNER


Yağmuru, çamuru bol bu bölgede ulaşım çok önemli. Asfalt olmayınca adeta hayat zindana dönüyor. Siyaset ve bürokrasi desteğinin yanında köylülerin de yardımıyla köyümüze bağlantı sağlayan grup yolunun 7.8 kilometresi asfaltlandı. Köyümüzün alt mahallesinden Yunuslu ve Kayhan köylerine giden yola 3.8 km, mahalle ve sokak aralarında da parça parça 4 km beton yol yapıldı. Kovanlık yolu Bük mevkiine 2 adet 40 metre uzunlukta asma köprü kazandırdık. O dönemde görevde olan Belediye Başkanımız Kadir Aydın ve eski Valimiz Dursun Ali Şahin ile Kaymakamımız  Ayhan Durmuş’un büyük desteklerini aldık. Şu anda da Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli ile Giresun milletvekillerimiz Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk’e, desteklerinden dolayı minnettarız.     

SİYASİ ÇEKİŞMELER VAR

 Bektaş yolunun ivedilikle yapılması en büyük beklentilerimizden biri. Ne yazık ki bazı siyasi çekişmeler nedeniyle bazı konularda bir türlü yol alamıyoruz.  Giresun'un en büyük ilçesi Bulancak bu nedenle Giresun ve Ordu arasında adeta kayboluyor. Genel seçimlere 3 yıl gibi bir zaman kalmışken ortak akıl oluşturarak Bulancak’tan nasıl bir vekil çıkarabilirizin hesabını yapmalıyız.

SU SORUNU BÜYÜK

Özellikle yaz aylarında, Karadeniz gibi suyun bol olduğu bir coğrafyada su sorunu yaşıyoruz. Bu konunun halen çözülmemesi büyük bir eksiklik. Bu konuda siyasilerin de desteğiyle kalıcı tedbirler alınması için çalışmalar yapılması gerekiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap