SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındığı bekleyen büyük tehlike!

Fındığı bekleyen büyük tehlike!

14 Temmuz 2013 Pazar - 09:22




Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, geçtiğimiz gün şiddetli yağan yağmurun fındıktaki kuraklık tehdidini önlemediğini belirtti.





Sarıkahraman, yaptığı açıklamada, yağışla birlikte fındığın kendini bir nebze kurtardığını ancak kuraklık tehdidinin devam ettiğini belirterek, "Bence bu yağışla kuraklık tehdidi sona ermedi. Çünkü, çok büyük kurak var. Toprakta çok büyük hararet var. Fındık kuraklık sıkıntısından kurtulmuş değil ama fındık, patlıcan, biber gibi sebze ürünü değil, ağaçsı bir bitki. En azından topraktan bu anlamda fayda gördüğünden, fındık kendini biraz kurtardı diyebiliriz. Şunu da unutmamak gerekir: Fındık kesinlikle kuraktan etkilendi, hala etkilenmekte ve fındık dökülmekte. Ayrıca bu yağmur, fındığın dökülmesini de etkilemez, bu mümkün değil. Yağmur çok aşırı yağdı ve bu yağmur faydanın yanında zarar da getirdi. Topraklarımızı aldı götürdü bizden. Yani erozyona maruz kaldık" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap