SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fiskobirlik giderse...

Fiskobirlik giderse...

27 Nisan 2015 Pazartesi - 10:55








Giresun’da son haftanın gündemi FİSKOBİRLİK’in yeni yatırımlarını nereye yapacağı konusu idi. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın, “Sakarya’da yatırım yapabiliriz” açıklaması ortalığı karıştırdı... CHP ve MHP il başkanlarından sonra Giresun Belediye Başkanı’da FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar’ın açıklamalarına doğal olarak sert tepkiler vererek bunu “Giresun’a hainlik” derecesinde değerlendirdiler...

Bayraktar da karşı açıklamalarında; “Kurumun menfaatleri doğrultusunda kimseyi tanımam. Ezer geçerim. Eğer yatırım yapacak alan bulamazsam genel müdürlük kalır, entegre tesisleri Sakarya’ya ya da başka yerlere gidebilir. Bulancak’ta bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nden 50 dönüm yer tahsis edilirse tüm yatırımlarımızı buraya taşıyabiliriz. Ancak sadece 30 dönüm yer veriyorlar...” gibi açıklamalar yaptı.

İki tarafın da haklılık payı olmakla; FİSKOBİRLİK giderse herhalükarda zarar görecek olan Giresun olur. Ne olursa olsun FİSKOBİRLİK Giresun’da kalmalıdır. Eğer yeni yatırım yapılacaksa Bulancak’ta bulunan 2. OSB alanı en uygun alandır. Eğer FİSKOBİRLİK burada 50 dönüm alanda ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsa bu sağlanmalıdır... Ancak madalyonun asıl acı tarafı arka tarafıdır ki; durum çok daha vahimdir!

FİSKOBİRLİK Giresun’da fındık sanayisi konusunda elde kalan son kaledir! FİSKOBİRLİK’ten önce, her geçen gün yok olan fındıkla ilgili diğer sanayi kuruluşları ve yeni yatırımların hiç alakası olmayan bölgelerde yapılması konusu çok daha önemlidir. Dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden İtalyan Ferrero, 300 milyon TL’lik dev bir yatırımla dünyadaki 19. fabrikasını Manisa’da hayata geçirdi. Bu yatırım FİSKOBİRLİK’in üreticiye olan borcunun tam iki katı.

FİSKOBİRLİK ise elindeki gayrimenkullerin çoğunu satarak 156 milyon TL gibi bir satış geliri elde etmiş ve buna rağmen hala 10 milyon TL gibi bir borcu kalmıştır. Rakamları kıyas yapılabilmesi için özellikle verdim. Üstelik Ferrero bu yatırımı Manisa’ya yaparken, Türkiye’nin en büyük fındık sanayicisi ve ihracatçılarından olan Trabzon OLTAN Fındığı’da bünyesine katarak yaptı. Nerede yaptı? Manisa’da! Peki Manisa’da fındık mı yetişiyor? Hayır. Bir de Türkiye’nin en fazla ihracatı yapılan tarım ürünü olan fındığın hangi yollarla Türkiye’den ihraç edildiği konusu var! Asıl üretimin ve sanayisinin bulunduğu Giresun, Ordu ya da Trabzon limanlarından değil, İzmit, Bursa ya da İzmir limanlarından dünyaya ihraç ediliyor... Hani FİSKOBİRLİK giderse diye tepki gösteriyoruz ya... Fındık komple gitmiş beyler! Haberiniz olsun!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap