SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Feshane'de Trabzon rüzgarı

Feshane'de Trabzon rüzgarı

28 Şubat 2015 Cumartesi - 10:46




Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Trabzon’un Kurtuluşunun 97. Yıl Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günle





Trabzon’un kurtuluş günü etkinlikleri Feshane’de coşkulu geçti. Feshane’ye akın eden Trabzonlular memleket hasreti giderdi. Geçen sene yapılan etkinlikte at üzerinde Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a girişi canlandırılmıştı. Bu yılki etkinlikte Fatih Sultan Mehmet canlandırılmadı ama Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ilgi odağı oldu.

fes

ATATÜRK’ÜN RUHU

Trabzon Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği etkinlik Eyüp Sultan Camii önünde başladı. Burada toplanan coşkulu kalabalık Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın marşlarıyla kendinden geçti. Eyüp Camii önünden başlayan kortej yürüyüşü Feshane’ye kadar devam etti. Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, "Trabzon kökenli 250 derneği bu çatı altında topladık. Birlik beraberlik ruhu ortak çatı oldu. Siyasi hiçbir eylemimiz, söylemimiz olmadı. Ortak paydamız Trabzon. Şovenist bir duygumuz yok" dedi. Trabzon’dan sonra en fazla Trabzonlunun İstanbul’da yaşadığını söyleyen MHP Milletvekili Koray Aydın ise, Trabzon halkının Atatürk’ün ruhunu taşıdığını söyledi. Etkinliklere katılan KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hakan Dinçbilek, Karadenizlilerden övgüyle söz etti. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün valiler toplantısı nedeniyle Ankara’da olduğu için etkinliklere katılmadığını bildiren Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu da, konuşmasında Trabzon’un Türkiye için önemine dikkat çekti.

HERKESE TRABZON HALKININ SELAMINI GETİRDİM 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçmişte vatan ve millet için bedel ödemekten asla geri kalmayan Trabzonluların bugün de vatan için can vermeye devam ettiğini kaydetti. Trabzonluların selamını katılımcılara ileten Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuz burada bütün özellikleriyle, İstanbul’un nezdinde bütün Türkiye’yi, bütün vatandaşlarımızı kucaklamaya gelmiş bulunmakta. Trabzon halkının selamını getirdim, herkese iletiyorum” dedi. 

t7

Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Kıbrıs gazileri etkinlikte yoğun ilgi gördü. Gaziler, Feshane’de Trabzonluları selamladı.

t6

Karadeniz Gazetesi ve TV EM standını ziyaret eden konuklar, gazete ve televizyonun yayınlarını takip ettiklerini söyledi. Gazetemizi inceleyen vatandaşlar Karadeniz Bölgesi’nde neler olup bittiğini takip etti.

t5

Standımızı ziyaret eden DYP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Abdullahoğlu, Tek-Art Protokol ve Halkla İlişkiler Müdürü Aptullah Nebioğlu ile sohbet etti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap