SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Feshane’de horonlu final

Feshane’de horonlu final

02 Mart 2015 Pazartesi - 11:53




Feshane’de düzenlenen Trabzon’un kurtuluş etkinliğinin son gününde coşku tavan yaptı. Feshane’yi tıklım tıklım dolduran gurbetçiler, horon ve kolbastı





Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından İstanbul Feshane’de düzenlenen Trabzon’un Kurtuluşunun 97. Yıl Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri görkemli bir finalle veda etti. Pazar gününü Feshane’de değerlendiren Trabzonlular, gün boyu eğlendi. Gurbetçilerin büyük ilgi gösterdiği Trabzon Büyükşehir Belediyesi standında uzun kuyruklar oluştu. Trabzon’da yapılanları belediye standında öğrenen vatandaşlara belediyenin verdiği hediyeler ise kapış kapış gitti. Feshane’de sahneye çıkan Erkan Yeşilyurt ve Ağasarlı Zehra’nın söylediği türkülerle coşan Trabzonlular horonla coştu, duygusal türkülerle memleket özlemi giderdi.

Kupa siyasilere kurban gitti

Sahnede kaval çalan Hüseyin Fındıklıoğlu ise gurbetçileri adeta mest etti. Daha sonra sahneye çıkan yöresel sanatçıların türküleri dinleyenlere adeta memleket yolculuğu yaptırdı. Kemençenin sesiyle horona duran gurbetçiler kendilerinden geçti. Bir sanatçının, yöresel şiveyle söylediği "Trabzon’un kubası siyasilere gurban gitti" sözü salondan büyük alkış aldı. Perşembe günü başlayan etkinlik dün renkli görüntülerle sona erdi. Trabzonlular gelecek sene yapılacak etkinlikleri şimdiden iple çekmeye başladı.

f2

Özlem giderdiler

Federasyon Başkan Yardımcısı Hüseyin Ayaz da Trabzon'un fethinin ve kurtuluşunun Feshane'de büyük coşkuyla kutlandığını, şehrin her yönüyle tanıtıldığını belirterek, "Türkülere eşlik eden, horona giren, ekmeğini, köftesini, balığını yiyen Trabzonlu hemşehrilerimiz burada 4 gün boyunca Trabzon özlemini giderdi" dedi.

f3

Renk kattılar

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, "Yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, Ruan ajansına emeği geçen herkese ve en önemlisi de Feshane’ye gelerek bu anlamlı etkinliğe renk katan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap